Dies Natalis XIV

Op een mooie lentedag in 2002 bedachten enkele studerende korfballers dat het tijd was voor een grote verrijking van het Amsterdamse studenten- en sportleven; en zo geschiedde de oprichting van een studentenkorfbalvereniging in Amsterdam. Ook 14 jaar later denken wij natuurlijk graag terug aan deze mooie dag!


NAAM
Artikel 1

De vereniging draagt de naam De Dichte Korf Studenten Korfbal Vereniging Amsterdam

ZETEL
Artikel 2

Zij heeft haar zetel in Amsterdam.

OPRICHTING
Artikel 3

De vereniging is opgericht op 13 juni 2002 te Amsterdam en is aangegaan voor onbepaalde tijd.

DOEL
Artikel 4

1) De vereniging heeft ten doel het bewerkstelligen, bevorderen en continueren van het
studentenkorfbal in Amsterdam.


Bovenstaand het eerste gedeelte van de statuten van ‘Studenten Korfbal Vereniging Amsterdam’, zoals deze op 13 juni 2002 bij de notaris is ingediend. Op 13 juni 2016 was het alweer de 14e dies van de vereniging en was het natuurlijk tijd voor een feestje.

Hoe anders zou dit goed gevierd kunnen worden dan met een bierproeverij bij Brouwerij de Prael op de Wallen. De ‘Weizen’, ‘Kinky Koos’, ‘Barleywine’ en ‘Quadrupel’ bevielen iedereen goed. De ‘Bitterblond’ zorgde voor een mooie afsluiting van de avond. Het ‘studenten’ in studentenkorfbalvereniging is weer waar gemaakt! Nu op naar het vieren van ons 15e verenigingsjaar: het derde lustrumjaar voor S.K.V. Amsterdam!

Dies Natalis XIV

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.