Lustrumreis – Deel 1

Dinsdag 11 juli

Om 04:00 kwamen 11 SKV’ers met hun rolkoffertjes en duffelbags aan op Schiphol. Meteen werd de eerste slaperige Wie is de Mol-groepsfoto gemaakt: niet alleen de reis, maar ook het spel was begonnnen!

Precies 1000 kilometer verderop kwam het vliegtuig met een enorme knal in Ljubljana terecht. Slovenië was dan ook de eerste stop van de reis.

Enveloppenspel

De stad werd verkent door het zoeken van 10 verstopte enveloppen. Deze waren te vinden aan lantaarnpalen, op prullenbakken of in geheime hoekjes bij de belangrijke gebouwen van Ljubljana als de kathedraal, de bekende drakenbrug of de oude Romeinse muur.

Er werd echter ook nog een joker verstopt… Vele enveloppen werden gevonden. Robin & Floor haalden samen €430 op, Nico & Shanna €300 en Maarten & Chris kwamen tot €220. De joker en de bijbehorende envelop bleef liggen.

Test 1

Het was tijd voor test & executie! Terwijl de eerste halve liters voor €2,- naar binnen werden gewerkt, werd de eerste test door de 8 kandidaten gemaakt. 20 vragen over het doen en laten van de Mol. Niet iedereen hoefde zijn scherm te zien: het team dat bij het enveloppenspel het meeste geld had opgehaald, mocht de 2 personen noemen die hun scherm te zien kregen. Na overleg kwamen hier dan ook Willem en Nico uit als slachtoffers. Gelukkig overleefden beide heren de executie met een dubbel groen scherm en konden er aan de Long Island Icetea’s, Caipirinha’s en de halve liters Laško’s begonnen worden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Lustrumreis deel 1

Woensdag 12 juli

Op woensdag stond een dagtocht naar de Škocjan Caves op het programma. Ik denk dat iedereen het er wel over eens was dat het adembenemend mooi was, maar natuurlijk ook onwijs tof was om op 180m diepte door de grot te lopen. Foto’s maken was verboden, maar wat mooie plaatjes zijn natuurlijk altijd te vinden. Ondertussen moesten de kandidaten proberen hun ‘geheime vraag’ te beantwoorden. Wat is de naam van de boot van Nico’s ouders? Hoeveel huisdieren heeft Floor gehad? Kwam je erachter wie jou welke vraag moest stellen, dan kon er een mooie joker verdiend worden. Opbrengst: 2 goed beantwoorde vragen: €400 en een joker voor Maarten en Robin.

Donderdag 13 juli

Etherdiscipline

Het kasteel van Ljubljana was niet bijzonder spannend en al helemaal met de brakke hoofdjes was uitwaaien op de uitkijktoren misschien nog wel het ‘hoogtepunt’ van dit bezoek. Gelukkig mochten de kandidaten daarna hun etherdiscipline tonen en helemaal los op het Walkie-Talkiespel. Druk werd er rond gecommuniceerd om alle antwoorden op de vragen rond te krijgen. 4 groepen van 2 personen hadden 1 praat- en 1 luisterportofoon. Terwijl Maarten en Nico vrolijk tegen Willem en Floor aan het praten waren, konden deze op hun beurt weer alleen tegen Shanna en Chris praten. Dat de kleine hersenen in het latijn cerebellum heten en dat het ski-instituut van Roseanne SBSVV heet kwamen netjes de groep rond. Wat het Friese woord ‘freonen’ betekent, wie de regisseur van La Dolce Vita is en wat de naam is van de hoofdpersoon in Orphan Black moeten we jullie helaas schuldig blijven.

En zo zaten de eerste 3 dagen in Ljubljana er alweer in een rap tempo op. De volgende morgen zou vroeg vertrokken worden naar Zagreb in Kroatië…

– Lees nu ook deel 2 van de lustrumreis! –

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.