Lustrumreis – Deel 2

– lees ook deel 1 van het lustrumreis verslag! –

Vrijdag 14 juli

Iedereen mocht weer vroeg uit de veren, want we gingen afscheid nemen van Ljubljana (voor nu) en met de trein naar Zagreb. De tweeënhalf uur durende treinreis werd uiteindelijk ruim 3 uur, omdat de douane alle paspoorten streng controleerden. Zouden ze door hebben gehad dat er een mol in de trein aanwezig was…?

Rond het middaguur zeiden ook de mobieltjes inmiddels ‘Welkom in Kroatie’ en konden we weer verder met WIDM in de nieuwe onbekende stad.

Fotospel

De kandidaten werden opgesplitst in 2 groepen: Floor, Robin, Willem en Shanna waren als eerste aan de beurt en kregen 8 foto’s te zien op het plein. Binnen 2 minuten moesten zij deze onthouden, inleveren en na fotograferen in de kathedraal van Zagreb. Aansluitend kregen Nico, Roseanne, Maarten en Chris de resterende 8 foto’s. Het altaar, de glas-in-lood ramen, meerdere heiligen die allemaal enorm op elkaar leken; het ging de kandidaten goed af. Maar liefst 12 van 16 foto’s werden goedgekeurd en daarmee werd een mooie €1200 euro verdiend. Robin vond de enige joker in de kerk, de andere 2 werden op centimeters langsgelopen bij de kerkingang.

Enkele van de foto’s die moesten worden nagemaakt

Aansluitend werd een bar in een van de hoogste torens van Zagreb bezocht, waar wij ons met kingsize mens-erger-je-niet, een hoop getoep en nog meer halve liters (ditmaal het Kroatische Ožujsko) prima vermaakten tot we richting het avondeten konden. De kroegentocht van het hostel gaf daarna een mooie afsluiting van onze dag en lampjes van geregeld SKVer.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Lustrumreis deel 2

Zaterdag 15 juli

4-op-een-rij

Na de etherdiscipline werd er nog één van de echte WIDM spellen nagespeeld: 4-op-een-rij. De kandidaten moesten tactisch spelen om uiteindelijk de vierde kaart neer te leggen en zo jokers of een vrijstelling vast te leggen. Maar de pak-af-kaart lag altijd nog op de loer om iets te stelen van een andere kandidaat…

In groep één wist Roseanne in haar eentje €700,- binnen te halen (en wellicht kostte dit haar een hoop verdenkingen) en mocht zij zelfs even aan de vrijstelling snuffelen. Shanna pakte deze echter meedogenloos af, bovenop haar 2 jokers. Nico kwam niet verder dan het pakken van -€250 en Maarten pakten 2 losse belangrijke jokers.

In groep twee was de oorlog meteen begonnen toen Chris zijn gewonnen joker meteen alweer afgepakt zag worden door Willem. Willem wist nog een joker bij elkaar te sparen. Tot en met de laatste kaart wist Floor haar 2 jokers vast te houden, maar uiteindelijk werd toch nog het pak-af setje afgemaakt door Robin en kon zij deze inleveren. Robin werd daarmee de grote winnaar van groep 2, die net als Shanna de vrijstelling én 2 jokers verzamelde. De groep haalde €700 op. Totaal €1150 euro voor de pot!

Test en executie

De test en executie stonden op het programma! Shanna en Robin waren al zeker van de finale en nog 2 kandidaten zouden zich hierbij voegen. In deel 3 van het verslag zullen de resultaten van de test besproken worden!

Nico, Roseanne, Floor en Chris kregen helaas een rood scherm. Maarten en Willem voegden zich bij de finalisten.

De zaterdag werd afgesloten met een lange dag op het strand, een dichte discotheek, nergens pinautomaten en het missen van de laatste tram: een mooi avontuur.

Zondag 16 juli

1) Fietsen naar het strand 2) Liggen op het strand 3) Terugfietsen vanaf het strand, bier 🍻, bed.

Maandag 17 juli

We zeiden gedag tegen Zagreb en vertrokken weer naar ons geliefde Ljubljana. Bij aankomst stond het laatste spel voor de finalisten op het programma.

Memory

Er werd memory gespeeld met feitjes over de overgebleven kandidaten. Kaartjes met o.a. ‘gaat graag naar La La land op vakantie’, ‘studeert informatica’, ‘heeft gespeeld bij DOT’ en ‘is geboren op 04-12-1994’ lagen verspreid over de tafel. Om de beurt mochten de kandidaten 2 kaarten pakken, zoals in het normale memory. Aan het einde mocht er echter met de gewonnen setjes geboden worden op een joker en aansluitend op een tweede joker. De laatste strohalm die de kandidaten wellicht konden pakken om de test het beste te kunnen maken. Setjes waarvan kandidaten dachten dat deze op de mol sloegen, konden ingeleverd worden. Voor elk fout ingeleverde set ging er €250,- uit de pot. Elke goede zou na het spel €500,- opleveren. Er werden 4 goede setjes ingeleverd en daarmee kreeg de winnaar nog een mooie €2000,- extra.

Test en executie

Het was een spannende test en executie. De testresultaten van deze test zullen in ook in het derde deel besproken worden. De executie is in zijn geheel terug te zien op Facebook.

Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk ging Willem ervandoor met het geld, Shanna was verliezend finalist en Maarten werd verliezend-verliezend finalist. Robin mocht er uiteindelijk voor uitkomen… Zij was de MOL! Willem won voor elke €1000 een biertje, maar Robin wist nog €2000,- uit de pot te stelen, waardoor dit er slechts 5 werden. De pot kwam op €5350.

Er werd afgesloten met een filmavond op groot scherm in de tuin van het kasteel. Een heuse ‘Movie Night under the Stars’.

En daarmee kwam op de dinsdagochtend deze prachtige reis helaas tot een einde. Gelukkig hebben we de foto’s, maar vooral de herinneringen nog!

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.