Naast de reguliere competitie van het KNKV neemt S.K.V. Amsterdam ook deel aan heel veel toernooien. Zo kun je als trainings- of toernooilid iedere maand wel wat wedstrijden meepakken.

Toernooibarometer
Nederland kent naast S.K.V. Amsterdam nog tien andere studentenkorfbalverenigingen. Elke vereniging organiseert ieder jaar haar eigen toernooi. Deze elf toernooien samen vormen de Toernooibarometer. Elk toernooi kunnen er punten verdiend worden. De winnaar van de toernooibarometer mag zichzelf een jaar lang de “Beste studentenkorfbalvereniging van Nederland” noemen. 

IJcup
Ook S.K.V. Amsterdam organiseert ieder jaar haar eigen toernooi, de IJcup, rond half mei! Op zaterdagavond wordt het toernooi geopend met een feest en op zondag wordt er gestreden om de IJcup.

Nederlands Studentenkampioenschap Korfbal (NSK Korfbal)
Elke kerstvakantie vindt het Nederlands Studentenkampioenschap Korfbal plaats. Een prestatiegericht toernooi waarbij de verschillende Universiteiten en Hogescholen uit heel Nederland strijden om de titel “Nederlands Studentenkampioen Korfbal”.

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap Beachkorfbal
Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met meer dan 1800 deelnemers één van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Het GNSK bestaat uit acht vaste sporten die iedere editie terugkeren en een aantal keuzesporten die iedere editie wisselen. In 2014 (Tilburg) was beachkorfbal voor het eerst een van de keuzesporten van dit grote toernooi. Ook in 2015 (Amsterdam) en 2016 (Groningen) werd beachkorfbal gekozen als keuzesport. Team Amsterdam kon deze edities natuurlijk niet ontbreken en streed mee om de titel Nederlands Studenten Kampioen Beachkorfbal!