Amsterdam 1 – DKV IJmuiden 1

Afgelopen zaterdag mocht het competitieteam aantreden tegen DKV IJmuiden. Afgelopen jaar heeft SKV Amsterdam het DKV IJmuiden nog aardig lastig kunnen maken tijdens hun kampioenswedstrijd. Bovendien stonden de IJmuidenaren slechts één plek boven SKV Amsterdam. De aangewezen kans om punten mee terug te kunnen nemen naar Amsterdam!

Bij het fluitsignaal stonden in de aanval: Wouter, Jasper, Vonne en Floor. In de verdediging startten Jesse, Rutger, Gea-marit en Annemieke. Kelly was wederom mee als coach en op de bank zaten Willem en Roseanne. SKV startte scherp de wedstrijd. Er werd scherp verdedigd en er werden goede aanvallen opgebouwd. Na 5 minuten speeltijd, en een stand van 0-0 op het scorebord, ging het snel bergafwaarts. Kansen werden moeilijk gecreëerd en verdedigend werden er slordige concentratiefouten gemaakt. De goals vlogen de Amsterdammers om de oren. Met slechts 1 goal van SKV werd er een ruststand van een magere 10-1 bereikt.

Met een motiverende speech van coach Kelly betrad het opgeladen SKV het veld voor de tweede helft. We kregen mee de stand achter ons te laten en de draad weer op te pakken; lekker ons eigen spel te gaan spelen en vooral de focus weer te herpakken. Na 3 minuten speeltijd had SKV zijn goals al verdrievoudigd. Willem werd er vlak na rust ingebracht voor Rutger om extra scorend vermogen in te brengen. Met nog een afstandsschot vanuit het hoekje van Jesse liep SKV de achterstand langzaam in. Ook werd Roseanne er het laatste kwartier ingebracht voor Floor. Er werd een “tweede helft stand” van 4-7 bereikt. Helaas kon de focus die tijdens de mooi afgeronde aanvallen bereikt werd, niet mee worden genomen naar het verdedigingsvak. Hierdoor kon DKV in het laatste deel van de wedstrijd er nog een aantal goals bijschrijven. Dit resulteerde in een eindstand van 19-9.