Amsterdam 1 eindigt 4de na overwinning op Sporting Andijk

De zomervakantie komt in zicht en dat betekent ook dat het korfbalseizoen weer op zijn einde loopt. Afgelopen zaterdag speelde het competitieteam van S.K.V. Amsterdam alweer haar laatste wedstrijd. De tegenstander: Sporting Andijk.

Het competitieteam was duidelijk gebrand op een overwinning, nadat er in de zaal met 7-8 en 14-12 verloren werd en op het veld in Amsterdam opnieuw met 10-11 geen punten gepakt werden. Dit terwijl Sporting Andijk alleen nog maar van Argus had weten te winnen en Amsterdam mee deed in de bovenste regionen. Het werd een traditie te worden die maar eens verbroken moest gaan worden.

De wedstrijd begon en S.K.V. Amsterdam begon scherp aan de wedstrijd. Na slechts twee minuten spelen hielpen Nicole en Ciska de stand naar een voorsprong, maar door meescoren van Andijk bleef de stand op 2-2. Na 5 doelpuntloze minuten was het nog even spannend of Amsterdam de voorsprong kon gaan pakken of dat toch Andijk het nog lastig voor ons ging maken. Gelukkig scoorde Job een belangrijk doelpunt en zorgde zo voor het officiële startschot voor SKV. Debutant Tony pakte al snel zijn eerste doelpunt in het mooie rood-zwart gekruisde shirt mee, waarna Ciska, Nicole én Tony allemaal hun teller op 2 mochten zetten. 1 minuut voor rust besloot Ciska dat zij toch graag boven de anderen wilde staan en met een schot vanaf de middenlijn knalde zij de stand op 3-8, slechts een stip van Andijk kwam er nog tussen door.

De toon was gezet en een mooie seizoensafsluiting was in zicht. S.K.V. Amsterdam was duidelijk de bovenliggende partij en speelde zoals het ook tegen de titelkandidaten had gedaan: fel en op naar de winst. Sporting Andijk aan de andere kant probeerde mee te blijven komen en kreeg veel schotruimte van afstand, maar door de wind was dit een onbegonnen taak. Het begin van de tweede helft was meteen weer voor Amsterdam. Snel na rust schoot Jasper de 3-9 erin en pakten ook Nicole en Job weer een goaltje mee. Een schot van Jasper bracht de stand op 3-12 en hierbij was het voor Amsterdam duidelijk dat de buit 100% binnen was. De felheid ging er wat vanaf en er werd wat relaxter gespeeld, behalve bij 1 iemand. Na een lange blessure kon Marit eindelijk weer het wedstrijdveld betreden en uitkomen voor het eerste van Amsterdam. Enkele spetterende acties en prima schoten had dit tot gevolg, maar het mocht helaas niet baten en Marit moet een zomervakantie wachten op haar volgende doelpunt. Tony schoot nog wel zijn 3de erin en werd daarmee met Nicole en Ciska topscoorder in zijn eerste wedstrijd.

Tegen het einde wist Andijk toch nog wat puntjes te pakken met schoten en strafworpen en zo behaalde coach Rutger een 6-13 overwinning met zijn selectie. Qua doelsaldo is er dus meteen afgerekend met alle voorgaande wedstrijden tegen Andijk. Volgend seizoen staat Andijk weer op het programma en wordt er natuurlijk voor de volle 4 punten gegaan. Wegens gebrek aan wissels helaas geen erewissel voor Job en Gea-marit, maar met een bosje bloemen en een overwinning op zak konden zij trots zijn op hun laatste wedstrijd. Een mooie afsluitingswedstrijd en daar mocht dan ook zeker op gedronken worden.Eindstand

14 wedstrijden verder betekent deze laatste uitslag dat Amsterdam op een gedeelde 4de plaats is geëindigd samen met onze noordenburen Vlug & Vaardig en ons ‘zusje’ studentenvereniging Hebbes uit Utrecht. Hebbes wist 2x niet te winnen van zowel ons, Amsterdam-Zuiders, als van de Amsterdam-Noorders en staan dus volgens de officiële KNKV-ranking onder ons. Door een winst en een verlies op Vlug & Vaardig staan wij op doelsaldo van die wedstrijden net onder ze. Niet dat het er veel toe doet, we houden het lekker bij een 4de plaats!

Het was een mooi seizoen en met een afgesnoept kampioenschap door winst op ESDO, een overwinning op de kampioen DKV (gefeliciteerd!), twee keer winst op de studenten uit Utrecht en 2x slechts op 1 punt verliezen van het tweede geplaatste Eemvogels, kan er gezegd worden dat het team een sterk seizoen achter de rug heeft. We gaan nu even een traantje wegpinken dat het er alweer op zit voor dit jaar, maarrrrrr de selecties komen er gelukkig snel weer aan.

Wil jij volgend jaar net zo’n geweldig jaar ervaren als de huidige selectie? Elke zaterdag met z’n allen knallen naar een overwinning, gezellig biertjes drinken na een winst (of verlies) en een extra training op de vrijdag? Meld je dan snel aan voor de selecties!