Amsterdam 1 – Furore 1

Na een mooie overwinning op HBC in de vorige wedstrijd, moest deze week tegen de nummer 1 van de competitie worden aangetreden: Furore. De uitwedstrijd in de eerste helft van het veldseizoen werd kansloos verloren en zodoende was de boodschap voor het team dan ook om ongeacht het scoreverloop het eigen spel te blijven spelen en deze wedstrijd als voorbereiding op “de laatste 4 finales” van het jaar te gebruiken, zoals Giovanni van Bronckhorst het zo mooi kan zeggen.

De wedstrijd begon met wat doelpuntjes hier en daar en de stand ging van 2-3 naar 2-6 naar 4-8. Zo. Dat was de eerste helft. Er werd goed verdedigd door het vak van Willem, Maarten, Annemieke en Gea, waardoor de vele aanvallen van Furore grotendeels konden worden gepareerd. De schaarse doelpunten kwamen als gevolg hiervan vooral uit het vak van Rutger, Jasper, Floor en Vonne.

De tweede helft vond Furore de korf beter en voer het competitieteam van SKV Amsterdam tegen de metaforische ijsberg. Van 4-8 bij rust stond het iets meer dan een kwartiertje later 4-16. Het spel bloedde dood en de vrije doorlopers die SKV op z’n tijd kreeg rolden allemaal over de dichte korf heen.

De laatste 20 minuten kwam supersub Ralph het veld in en vanaf dat moment veerde het team op! “De verlosser van Mokum” werd er al vanaf de bank geroepen en BLAM! daar viel zijn eerste doelpunt al. “We gaan winnen jongens!” riep Jesse vanaf Gran Canaria en SKV wist nog 3 maal te scoren. Furore kwam ook niet meer verder dan 4 doelpunten en zo kijken wij deze week niet naar het resultaat van onze vereniging, maar naar het resultaat van Ralph: 4-4 tegen de kampioen uit de poule. Prima gedaan!

De stand in de competitie is nu als volgt:

Door een gelijkspel van HBC bij WWSV mag SKV nog steeds vooruit kijken naar de 4e plaats, maar dan zal er komende weken hard moeten worden geknokt. HBC treft nog de hele top 3 van de competitie en heeft al een wedstrijd meer gespeeld, waar SKV ook nog tegen de nummers 6 en 7 mag aantreden. Eerst wachten nog Oosterkwartier en Zaandam Zuid, waardoor het team eerst de 5e moet gaan verdedigen de komende weken.