Amsterdam 1 – HBC 1

Dit is het verslag van de tweede winst van ons Compino. We begonnen iets later omdat onze favoriete scheidsrechter helaas niet was komen opdagen, gelukkig was Job er ook en had hij wel zin om een wedstrijdje te fluiten.

De wedstrijd begon direct goed met een valpartij van Desiree, maar met een paar pleisters en wat water kon zij gelukkig weer door. Al snel werden de eerste doelpunten gemaakt, een strafworp voor HBC en kort daarna een mooie wegtrekbal van Ralph. We liepen wat uit met doelpunten van Willem en Ciska, wat snel gelijk werd getrokken door HBC. Het was een spannende eerste helft waarin de stand erg gelijk opging. HBC was vooral van afstand sterk, SKV deed echter ook een duit in het zakje toen Desiree een mooi afstandschot erin knalde. HBC was in de eerste helft net iets meer op schot en we gingen de rust in met een 5-6 achterstand. Kort voor de eerste helft waren onze mensen ‘from down under’ gewisseld voor Nikki en Jesse. Ondanks ruim twee maanden geen trainen te hebben gehad, hebben ze een sterke eerste helft gespeeld.

De tweede helft haalde we de minuscule achterstand snel in. Willem schoot de bal van afstand in het gele bakje en toen was het 6-6. Het ging nog enige tijd gelijk op en de spanning was om te snijden. Alle wissels en supporters zaten vol spanning te kijken naar de wedstrijd. Gelukkig liepen we daarna een beetje uit. Met mooie doelpunten van Desiree, Willem, Ciska en Jesse werd de stand naar 10-8 gebracht. In een van de aanvallen ontstond er chaos in het vak, de bal ging overal heen en eigenlijk had niemand hem. Gelukkig vond Chris een gaatje en tikte de bal vakkundig in de handen van Willem die hem natuurlijk raak schoot. Het werd nog weer even spannend. Ralph schoot nog een typische Ralphbal raak, maar HBC kreeg het voor elkaar om toch weer even dichtbij te komen. Onze voorsprong werd verkleind tot 1 punt verschil. Ondertussen was er op de bank chaos omdat de tijd niet meer klopte. Het zouden nog maar een aantal minuten moeten zijn, maar hoe lang het precies was wist alleen de scheids. De supporters hadden het zwaar onder deze spanning. Gelukkig scoorden we nog een aantal keer en sloten we de wedstrijd af met een mooie 15-13 winst.