Amsterdam 1 – Purmer 1

Zaterdag 12 oktober was het na twee uitwedstrijden weer tijd voor een thuiswedstrijd. Door blessures aan onze kant traden we aan in een enigszins ongebruikelijke opstelling. Onze coach & trainer Rutger stond namelijk in de basis. Hij begon in de verdediging samen met Emrys, Meike en Demi. Aan de andere kant mochten Ralph, Jippel, Fenna en Kim de aanval openen tegen Purmer 1. Ralph snapte dit goed een gooide de eerste bal door de korf, 1-0. Maar het goed op elkaar ingespeelde Purmer kende hier een antwoord op in de vorm van trucballetjes en zette de score op 1-2. Door een strafworp van Ger (hij is het scoren nog niet verleerd) kwamen we weer op gelijke hoogte. Hierna lukte het scoren aan onze kant niet meer en liep Purmer uit (2-5). Met 2 goals aan onze kant (Jippel en Demi) en 2 aan de kant van onze Purmerendse tegenstander kwamen we op een ruststand van 4-7.

In de rust deed inval-coach Pepijn het (hoge) woord. Verdedigend staan we sterk, zolang we scherp blijven op trucballetjes (er zat van Purmer nog geen afstandsschot in) en we aanvallend onze kansen pakken, konden we Purmer nog inhalen en de wedstrijd winnen. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Maar wat bleek, Purmer kon toch van afstand schieten!? En niet maar 1 keer. Nee, ze scoorden er gelijk 3. Het bracht de stand op 4-10, een stuk minder leuk. Maar toen gebeurde misschien een van de leukste dingen van de wedstrijd. Ons nieuwste teamlid, Emrys Karlas, scoorde zijn eerste wedstrijdgoal! Het verschil werd hierna door Purmer nog verder uitgebreid naar 7. Het was zeer duidelijk dat er iets moest gebeuren dus werden Ger en Emrys gewisseld voor midweekspelers Stefan en Luc. Vooral Demi (onze topscoorder met 4 goals) kon dit verschil niet aanzien en bracht samen met Jippel het verschil terug naar 5 en een eindstand van 9-14. Zoals bij al onze wedstrijden weer een geflatteerde uitslag, maar met een volledig fit team zullen we ze de volgende keer moeten kunnen pakken.

Naast ons speelde het Sporting West/S.K.V. Amsterdam combinatieteam tegen Purmer 2. Zij hebben helaas nipt met 12-14 van Purmer 2 verloren , maar gelukkig wordt onze trots nog hoog gehouden door het midweekteam. Zij wonnen uit bij OVVO/De Kroon MW1 met 10-11. Dit betekent dat zij tegen Oranje Nassau kampioen konden worden! Helaas bleek deze opgave te lastig en werd er met minimaal verschil verloren (12-13). In de zaal zal het team een nieuwe poging moeten doen om een het kampioenschap binnen te halen.

Leave a Reply