Amsterdam de sterkste in stadsderby

Zaterdag 22 januari stond de Amsterdamse derby tegen MIK op het programma. Na het eerdere verlies tegen MIK en de goede resultaten van de laatste weken waren we er erg op gebrand om deze wedstrijd te winnen. We begonnen in de eerste aanval met Peter, Bas, Sanne en Linda. Tim, Jelle, Jorien en Elske mochten beginnen met verdedigen. We gingen goed van start en het was Bas die, voor de tweede week achter elkaar, de eerste score op het bord zette. MIK scoorde daarna nog de gelijkmaker, maar toen kwamen de dames op dreef. Achtereen scoorde Jorien, Elske en Linda en het gat leek al vroeg in de wedstrijd gemaakt. MIK probeerde ons nog uit het spel te halen door achter te gaan verdedigen, maar daar wist Amsterdam goed mee om te gaan. Het spel bleek nog wel op en neer en gaan en we gingen de rust in met een 7-5 voorsprong.

In de tweede helft leken de tegenstanders de aansluiting te hebben gevonden door snel 7-6 op het scorebord te zetten, maar na mooie doelpunten van Sanne en Jorien kwamen we op een comfortabele voorsprong. MIK had naast moeite met de rood-zwarten vooral moeite met zichzelf en de scheidsrechter. In plaats van zich op de wedstrijd te concentreren werden ze steeds meer opgefokt. Hiermee hebben we ondertussen al wat ervaring en we hebben dit al een aantal keer goed weten te verwerken. Ook deze keer bleven we rustig en gingen niet mee met de agressie van de tegenstanders. De voorsprong hebben we niet meer weggegeven en de uiteindelijke uitslag was 9-7. Door deze overwinning zijn we twee plaatsen gestegen in de stand en zijn we nog maar 3 punten verwijderd van de koplopers. De aankomende wedstrijd tegen DSO lijkt bepalend te gaan worden of we de competitie toch nog spannender kunnen gaan maken…

Scores: Jorien en Elske 2; Linda, Sanne, Bas, Tim en Peter 1