Amsterdam sluit eerste veldhelft af met winst

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het onbekende Asonia uit het onbekende Andijk op het programma. Deze keer hadden we geen treinreis voor de boeg, maar voor het eerst sinds tijden gingen we met zijn allen met de auto. Nadat we de autoreis hadden overleefd (na een bijna-aanrijding op de snelweg), kwamen we ontspannen aan in het pittoreske Andijk.Het aanvalsvak bestond deze uitwedstrijd uit Pomme, Eelke, Job en Jelle He. De verdediging werd gevormd door Jorien, Kim, Peter en Hidde. De wissels waren Kylie en Jelle Ho. De eerste helft ging gelijkwaardig op. Tot twee toe nam SKV de leiding, maar evenzo vaak scoorde Asonia tegen. Daarna nam Asonia het initiatief over waardoor ze de score uitbouwden naar 4-2. Net op tijd wist SKV zich te herstellen om uiteindelijk met een 4-4 tussenstand de rust in te gaan.

Na een paar goede aanwijzingen tijdens de rust, ging SKV de 2e helft goed van start. Al snel werd een voorsprong gepakt van 3 punten en hadden we het betere van het spel. Asonia probeerde het af en toe nog wel, maar kon de marge hooguit verkleinen tot 2 punten verschil doordat SKV steeds goed verdedigde. Uiteindelijk is de wedstrijd met 9-12 gewonnen, waarbij vooral in de 2e helft leuke aanvallen waren te zien van SKV. Dankzij deze overwinning kunnen we nu met een goed gevoel het zaalseizoen in.