Amsterdam steelt bijna punten uit Alkmaar

Zaterdag 5 februari stond de belangrijke uitwedstrijd tegen DSO op het programma. Beide teams konden de overwinning goed gebruiken: DSO voor de race om het kampioenschap, en Amsterdam om definitief aansluiting te vinden bij de middenmoot en misschien nog wel verder op te klimmen. Nadat alle spelers uitgebreid werden voorgesteld voor het aanwezige publiek, werden de vakken samengesteld. Als eerste aanval begonnen Karlijn, Kim, Bas en Peter. De verdedigingslinie bestond uit Elske, Pomme, Jelle He en Jelle Ho.

De scheidsrechter floot, DSO schoot, en hop… 1-0 voor de thuisploeg. Gelukkig sloeg Peter terug met een afstandschot, en stond het binnen de halve minuut 1-1. Dat beloofde wat! Feitelijk gezien bleef het steeds heen en weer gaan. DSO scoorde en nam een kleine voorsprong, en Amsterdam scoorde vrolijk mee en kwam weer gelijk. Achtereenvolgens Jelle Ho, Peter (stip), Jelle Ho, Karlijn en wederom Jelle Ho (stip) zorgden dat na nog geen kwartier spelen er 6-6 op het scorebord stond. Ook was toen al duidelijk dat de scheidsrechter op zijn zachtst gezegd niet echt in ons nadeel floot. DSO werd telkens afgefloten, terwijl de Amsterdamse brigade vrolijk zijn gang kon gaan. Dit heeft toch wel een beetje een stempel op de wedstrijd gedrukt…

Na de 6-6 werd voor het eerst een gat geslagen van 2 punten, in het voordeel van DSO. Jelle Ho maakte met wederom een stip het gat weer wat kleiner, waarna DSO wederom tweemaal scoorde. Gelukkig scoorde Peter zijn derde strafworp wel (na de tweede gemist te hebben), zodat Amsterdam in het spoor bleef van DSO: 9-8. Na wederom drie scores van de Alkmaarders was het weer de beurt aan Amsterdam om wat doelpunten te pakken. Achtereenvolgens een afstandschot van Peter, een doorloopbal van Kim en een vrije bal van Jelle Ho zorgden ervoor dat de aansluiting weer gevonden was: 12-11. De eerste strafworp tegen was weer een kleine tegenvaller, maar tweemaal Kim, en alweer Jelle Ho zorgden voor de eerste voorsprong voor de uitspelende ploeg: 13-14! Helaas mocht dat maar kort duren, en stelde DSO weer orde op zaken door snel twee keer te scoren. Amsterdam mocht nog een keer de voorsprong nemen door schoten van Peter, Elske en Jelle Ho, maar uiteindelijk liet DSO zien dat ze titelkandidaat zijn. De eindstand werd bepaald op 19-17. Een hoge score, waar Amsterdam zeker trots op mag zijn!

Tevens is er een foto-reportage gemaakt van de wedstrijd. Op deze site is een kleine selectie te zien, maar op onderstaande site zijn alle foto’s te bewonderen: http://www.sportfotoalkmaar.tk/ (zoeken op ‘DSO 1 – Amsterdam 1’)

Scores:
Jelle Ho 7, Peter 5, Kim 3, Elske 1, Karlijn 1

Leave a Reply