Amsterdam – Triaz

Zaterdag 23 november was het weer zo ver: het zaalseizoen ging van start. Amsterdam mocht aantreden in de Van Hogendorphal tegen het wel bekende en leuke Triaz.

De wedstrijd begon al een paar minuten later door het uitlopen van de wedstrijd voor ons, daar zo meer over 😉

In de aanval begonnen Demi, Sjon, Pepijn en Jippel en in de verdediging startten Fenna, kim, Hidde en Ralph. De wedstrijd ging stroef van start met wat passfouten en na een tijdje gespeeld te hebben stond het nog steeds 2-2. We gingen ook rusten met een stand van 3-4.

Tijdens de rust moesten Nikki en Desiree gaan warmlopen voor wat nieuwe energie in het veld en meer aanvallende kracht. De tweede helft begon in dezelfde samenstelling en na een paar minuten kwamen Nikki en Desiree er allebei na 10 minuten in. De wedstrijd ging nog steeds gelijk op tot een stand van 8-9 waarbij er een cruciale strafworp zou worden genomen door Jippel, dachten wij.

Maar plottwist, de scheidsrechter van de wedstrijd na ons liep opeens het veld in en opperde dat wij nu maar eens moesten stoppen met de wedstrijd omdat zijn wedstrijd moest beginnen (breedtekorfbal). Onze scheids wist het niet meer en kreeg onze informatie niet binnen. Daarom was er een discussie die al 5 minuten duurde en ook van onze speeltijd ging. De scheids besloot uiteindelijk dat wij nog 4 minuten mochten spelen, hier was niemand het mee eens (ook Triaz niet), maar goed. Jippel nam de strafworp en scoorde deze, ondanks alle commotie die zich ervoor had afgespeeld. We kwamen op een gelijke stand maar niet voor lang, Triaz scoorde nog een keer waardoor het 9-10 werd. In de laatste minuten viel er een heer van Triaz geblesseerd op de grond die daar ook aan vast zat geplakt, want er was geen enkele mogelijkheid dat hij van de grond werd getild. Hierdoor besloot de scheids zelfs die minuten nog in te korten en de wedstrijd af te fluiten bij een stand van 9-10.  Na het vele bespreken en mailen is de wedstrijd gelukkig wel gestaakt, maar wat er nu uiteindelijk gaat gebeuren, is voor iedereen een vraag.

Gaan we nog de 10 minuten inhalen? Wordt de wedstrijd wel beslist als 9-10?