Amsterdam verliest nipt van MIK: 13-14

Op een doorweekt veld werd afgelopen woensdagavond de inhaalwedstrijd Amsterdam versus MIK afgewerkt. Een half uur voor de wedstrijd trok er een inktzwarte wolk over, waar de nodige liters water uit zijn gevallen. Gevolg: een veld dat blank staat, en grote twijfels of de wedstrijd wel door kon gaan. Gelukkig was dat het geval, en toen de grootste plassen weggetrokken konden worden, stelden de teams zich op voor de wedstrijd. Aanvallend begonnen Jorien, Pomme, Tim en Peter; het defensieve vak werd gevult met Elske, Karlijn, Jelle en Wilrik.

De wedstrijd begon goed: de 1-0 viel snel door een schot van Pomme. Helaas stond enkele momenten later de stand weer gelijk, en na de vakwisseling werd de score verdubbeld door MIK: 1-2. Via doelpunten van Karlijn (wegtrekbal) en Tim (schot) werd er weer een minimale voorsprong opgebouwd, die echter weer snel teniet gedaan werd door een benutte strafworp voor MIK. Via doelpunten van Elske, Tim en Pomme werd eindelijk een klein gaatje geslagen van 6-4, maar het lukte niet om met een voorsprong de rust in te gaan. 6-6 was de score waarmee de kleedkamers en de warme thee werden opgezocht.

Direct na rust was het wederom Pomme die de score opschroefde, maar weer lukte het niet om echt door te trekken: Amsterdam en MIK scoorden praktisch de hele wedstrijd omdebeurt, waardoor er nooit in de wedstrijd een gat ontstond van meer dan 3 punten. Via een benutte strafworp door Jelle, en een schot van Jorien werd de spannende wedstrijd weer gelijkgetrokken tot 9-9. Toen kreeg MIK het op de heupen: 2 aanvallen, 2 doelpunten. Het was weer Pomme die met een schot het gat verkleinde tot 10-11, maar ook nu lukte het MIK weer om de voorsprong ietsje uit te bouwen tot 10-13. Met nog een minuut of 10 op de klok begon een bloedstollende eindfase. Jelle benutte wederom een strafworp, maar ook MIK wist weer een keer te scoren: 11-14. Dit was het moment om een aantal verse krachten in te brengen: Linda wisselde Pomme af, Kim verving Elske, en enkele momenten later werd Peter gewisseld voor Hidde. Via een schot van Tim, en een strafworp van Jelle werd de aansluitingstreffer gevonden. Helaas was de resterende tijd te kort om de gelijkmaker te kunnen maken. In deze eerste wedstrijd van het veldseizoen gingen de punten naar MIK, zaterdag wacht een nieuwe kans voor Amsterdam in de uitwedstrijd tegen DSO in Alkmaar.