Amsterdam verspeelt voorsprong

Afgelopen zaterdag speelde Amsterdam de eerste zaalwedstrijd op de nieuwe locatie Sporthallen Zuid. Vlug & Vaardig was de tegenstander. Wegens een klein probleem met de korven werd de wedstrijd enkele minuten uitgesteld. De Amsterdamse spelers werden als volgt verdeeld. Aanval: Elske, Jorien, Jelle Ho en Peter, verdediging: Karlijn, Kim, Jelle He en Tim.

De wedstrijd begon uitstekend, en de Amsterdamse doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Goed aanvalsspel, en een sterke verdediging werden beloond met een stevige voorsprong bij rust: 10-5. In de tweede helft herpakte Vlug & Vaardig zich, en verdween de voorsprong als bier bij een studentenvereniging. Binnen 10 minuten was er niets meer over van de voorsprong. Het aanvalsspel was te gehaast, en de verdediging sloot net niet genoeg aan. Om te proberen het tij te keren werden Linda en Sanne nog ingebracht voor Jorien en Elske, maar ook het debuut van Sanne binnen de Amsterdamse gelederen mocht niet meer baten. Met een 12-14 stand zat de wedstrijd er op, en stapte de Rood-Zwarte formatie met een behoorlijke kater van het veld.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen MIK. Ook hier liggen kansen om punten te pakken.