Amsterdam verzuimt punten te pakken in Anna Paulowna

Met waarschuwingen op het hart gedrukt reisden we zaterdag 17 september af naar het verre Anna Paulowna. Als we de oudgedienden mochten geloven beloofde het een zware wedstrijd te worden. Naarmate we verder naar het noorden af reisden zag het weer er in ieder geval steeds minder goed uit.  Een lift van de tegenstanders en de buurtbus kregen  alle 8 Amsterdammers op de sportvelden van Anna Paulowna.
Het aanvalsvak van Peter, Remco , Elske en Jorien wisten binnen no time Remco twee keer in scoringspositie te brengen. Dachten we daar even weg te komen met een vliegende start, binnen 5 minuten trok SVAP de score weer gelijk. Geen kansen voor het andere vak: Jelle, Job, Franka en Kylie.
De rest van de eerste helft verliep qua score verloop vrij eentonig. Om de beurt scoorde we 1 of 2 doelpunten. Met een 6-7 ruststand in Amsterdams voordeel gingen we de rust in.
Na een korte opdroogpauze hadden we besloten dat het toch echt niet mocht gebeuren dat we van SVAP gingen verliezen. Helaas was dit de periode waarbij SVAP een soort van gas bij gaf en met behulp van wat scheidsrechtelijke dwalingen toch op een voorsprong van 2 punten kwam.
Met nog 20 minuten op de klok begon het besef dat ook wij gas moesten geven toch wel door te dringen. De “gouden handjes” van Elske brachten ons op gelijke hoogte waarna een afstandschot en een mooi versierde strafworp tot een ruime voorsprong leidde.
Toen brak echter het moment in de wedstrijd aan waar we het liever niet meer over hebben. Met nog meer scheidsrechtelijke dwalingen en een verdwaald afstandschot wist SVAP in de laatste minuut met succes nog op voorsprong te komen.
Één ding weten we zeker, bij de thuiswedstrijd laten we ons niet weer verrassen!