Amsterdam weet helaas niet te winnen van Oosterkwartier

Alweer de 4e wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen Oosterkwartier. Na het verlies tegen Furore en een super training op vrijdag waren alle spelers gebrand om te winnen tegen Oosterkwartier. De zon scheen, de schot techniek was geperfectioneerd en iedereen was gefocust. Tijd om te beginnen met Annemieke, Stefan en Vonne op de bank.

In de aanval begonnen Willem, Jesse, Floor en Miriam. Helaas kregen zij niet de kans op direct te scoren. Gelukkig kon de verdediging met Jasper, Wouter, Kelly en Roseanne de bal snel onderscheppen. Toch begon Oosterkwartier met een 0-2 voorsprong. In de eerste helft ging de stand continu gelijk op. Met mooie doelpunten van onder anderen Jasper en Kelly bleef Amsterdam goed meescoren met Oosterkwartier. Met nog 5 minuten op de klok van de 1e helft komt Amsterdam voor het eerst in het seizoen op een voorsprong. De voorsprong van 8-9 werd behaald door mooi samenspel, goede aanvallen en vooral veel afwisseling. Oosterkwartier scoorde helaas nog voor de rust waardoor Annemieke met een stand van 9-9 het team mocht toespreken in de rust.

“Deze wedstrijd kunnen we winnen, daarvoor moeten we blijven scoren en in de verdediging goed blijven communiceren. Geen foutjes meer maken in de verdediging en vooraal geen dip krijgen!” sprak coach Annemieke. De tweede helft begon, helaas ging deze heel anders dan de 1e helft. Het duurde lang voordat er gescoord werd door Amsterdam en in de verdediging werden veel fouten gemaakt. Aanvallend kon Amsterdam niet meer meedraaien en kon Oosterkwartier veel ballen onderscheppen en lang aanvallen. Na 20 minuten in de tweede helft komt Vonne het veld in voor Kelly om aanvallend toch nog iets terug te doen. Helaas was het niet meer genoeg, met een eindstand van 13-21 wordt de wedstrijd afgefloten. Een onterechte stand die niet laat zien hoe SKV Amsterdam gespeeld heeft

Wij hebben nu twee weken de tijd om te trainen op ons schot, de verdediging en weer met 200% motivatie op 15 oktober te strijden tegen WWSV op het veld van SV Triaz.