Competitieteam speelt gelijk tegen WWVS

Zaterdag 15 Oktober stond voor SKV alweer de laatste veldwedstrijd van het jaar op het programma. Tot vorige week verliep het veldseizoen nog niet zoals gehoopt. Twee nipte en twee wat grotere verliezen werden geleden. Om toch met een goed gevoel de 3de klasse in te gaan, was SKV Amsterdam gebrand om in de laatste week van het veldseizoen twee overwinningen te boeken. De eerste stap was genomen op donderdag tegen Andijk en de laatste stap zou dan tegen het onbekende WWVS uit Wijdewormer moeten worden genomen.

Onder prettige weersomstandigheden stuurde SKV de volgende acht in het veld. Aanval: Jasper, Jesse, Floor en Annemieke. Verdediging: Jesse/Wouter, Rutger, Kelly en Roseanne.
Deze eerste aanval liet direct zien wat de intenties waren en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Desalniettemin werd het voor het andere vak lastig om deze intenties door te zetten. Het vak had moeite met een lange heer in het vak, waardoor er veel één-schots aanvallen werden gedaan en SKV niet in een lekker ritme kon komen. Daarnaast was Amsterdam nog niet helemaal scherp in de verdediging. WWVS scoorde hierdoor met name uit, door Amsterdam, gemaakte overtredingen en het net niet scherp zijn bij een korte kans. Toch wist Amsterdam de schade te beperken en met een 6-8 achterstand de rust in te gaan.

In deze rust werden de pijnpunten aangekaart. Het verdedigen moest in beide vakken scherper en voor het vak met de lange heer werd een oplossing bedacht. Daarnaast werd er ook benadrukt dat deze wedstrijd nog prima te winnen viel. In de rust werd ook Kelly gewisseld. Kelly moet helaas stoppen met haar carrière als speler bij SKV wegens een (aanhoudende) blessure. Vonne nam haar plaats in.

De tweede helft begon met een gewijzigd en gebrand Amsterdam. Na vijf minuten was ook het ook zichtbaar dat het vak van Jesse/wouter steeds meer grip kreeg op de lange heer. Hierdoor konden er langere aanvallen worden gespeeld. Dit resulteerde echter nog niet in een positieve weergave in de stand. WWVS had na zo 10-15 min spelen zelfs een voorsprong van vier punten en de wedstrijd leek enigszins gespeeld. Ware het niet dat de ballen eindelijk gingen vallen in het vak van Jesse/Wouter. Door scores van 2x Wouter, die zijn heer de tweede helft alle kanten van het veld liet zien, Vonne, Jasper en Rutger kwam SKV Amsterdam uiteindelijk op een 12-12 stand. Met nog drie minuten te spelen werd er door deze opmars van SKV gedacht aan een overwinning. Deze kwam er helaas niet en zodoende speelde SKV Amsterdam haar laatste wedstrijd 12-12 gelijk tegen WWVS. Een resultaat waar, ondanks dat niet iedereen hier mee kon leven, SKV Amsterdam tevreden en trots op kan zijn. Terugkomen van een 7-11 achterstand en een lastig draaiend vak op de rails brengen, dat zijn positieve punten die zeker meegenomen kunnen worden naar de zaal.
Met deze laatste wedstrijd sluit SKV de eerste helft veld af op een 6de plek met 3 punten uit 6 wedstrijden en zal het naar de zaal aan de bak moeten om nog een top vier plek te realiseren.
Als laatste wil het team nogmaals Kelly bedanken voor haar enthousiaste inzet in de afgelopen weken! We hopen natuurlijk dat je vanaf nu deze enthousiasme kan en zult toepassen vanaf de zijlijn.