Competitieteam wint helaas weer alleen maar in de derde helft tegen Zaandam Zuid

Afgelopen zaterdag mocht het competitieteam aantreden tegen Zaandam Zuid. Een onbekende tegenstander voor SKV Amsterdam. Zaandam Zuid stond woensdag echter al aan de zijlijn te observeren bij onze wedstrijd tegen HBC in Beverwijk.

In de aanval startten Willem, Jesse, Annemieke en Floor en in de verdediging Jasper, Jesse/Wouter, Roseanne en Vonne. De aanval kwam moeilijk op gang door het strakke verdedigingswerk van Zaandam, de goals die niet wilden vallen en de vele plaatsingsfouten. Verdedigend ging het een stuk beter. Er werd goed gecommuniceerd waardoor het voor verdedigen een stuk beter ging ten opzichte van de eerste wedstrijd. Helaas vielen de goals bij Zaandam Zuid wel, waardoor we al snel tegen een achterstand van 0-4 aankeken. Gelukkig maakte Annemieke de openingsgoal en kon SKV Amsterdam de achtervolging in gaan zetten. De ‘ik wil KAAS’ openingsbal, geleerd van trainer Jeffrey (Triaz) op de vrijdagtraining, ging er wel glansrijk in, Hub Hub Barbatruc! Bedankt Jeffrey!

Met 3-6 gingen we de rust in en werden we weer opgepept door coaches Nikie en Kelly. Roseanne werd gewisseld, na een uitstekende wedstrijd gespeeld te hebben, voor Miriam om zo meer scorend vermogen in het vak te brengen. Er werd hard gestreden tot het eind. Toch bleef het moeilijk om de bal door de korf te krijgen. Beetje bij beetje liep SKV Amsterdam de achterstand in. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Miriam de 9-10. Jammer genoeg lukte dit niet nog een keer en bleef de eindstand 9-10.