Crazy SKV on tour en een biercantus, altijd weer een succes!

Het weekend van 8 en 9 oktober, de ALF Trophy in Tilburg, een weekend om nooit te vergeten. Het was schittermagisch.

Om 13.00 verzamelden we met een klein groepje op Zuid om Den Bosch en Tilburg onveilig te maken. De Activiteiten commissie (Accie) had een mooie 2e editie van Crazy S.K.V On Tour, 88 ludieke opdrachten die de twee teams onafhankelijk uit moesten voeren. Willem, Annemieke en Ralph versus Kelly, Nikie en Jasper. De strijd begon al vanaf minuut één, de teams wilden niet bij elkaar in de buurt zijn in de trein en de foto’s kwamen razendsnel binnen. In de trein waren er opdrachten van het chillen in het bagagerek tot iets over de intercom roepen en van een teamfoto in de trein wc tot het regelen van een treindate. Team 2 begon gelijk goed en voltooide vele opdrachten, terwijl team 1 nog probeerden het team compleet te maken. Ook in Den Bosch werd er het een en ander gedaan, van het eten van een lekkere Bosssche bol bij Jan de Groot tot aangifte doen bij de politie van een gestolen hart. Het eten van een rauwe ui was het minste om te doen om in de race te blijven voor team 1, want team 2 had tot aan Den Bosch een grote voorsprong opgebouwd en deze leek niet meer in te halen. Tot we verder gingen naar Tilburg en daar team 1 eindelijk compleet was en de wedstrijd pas echt begon. De ene opdracht na de andere werd uitgevoerd en het gat tussen de 2 teams werd kleiner en kleiner, tot aan de laatste minuut was het spannend. Team 2 ontdekte dat er nog wat gedaan moest worden om te winnen dus deden zij een eindsprint van 10 opdrachten binnen no-time en werd daarmee de terechte winnaar van deze editie van Crazy S.K.V On Tour.

Om even bij te komen van de strijd en ons voor te bereiden op de volgende strijd aten we met 18 leden bij Vapiano, een goede manier om te verzamelen en lekker te eten met z’n allen. Dit was rond half 7. Zoals altijd kwam er stress of we wel op tijd zouden zijn en/of we wel een goede slaapplek zouden hebben. Uiteindelijk waren we natuurlijk gewoon ruim op tijd en was alle paniek om niks, tijd om ons op te maken voor de jaarlijkse biercantus bij Melmac in Tilburg!! Iedereen was er klaar voor en kon niet wachten tot de gieters op tafel kwamen.

9 uur stipt zou de biercantus beginnen, dit werd iets later (iets met korfballers die op tijd moeten zijn?) Dat kwam goed uit voor de mensen die nog wilden plassen, want dat mocht niet tijdens de cantus. Het thema van dit toernooi was “Say Cheese!”. Een perfect thema voor ons natuurlijk met ons motto “Ik wil KAAS”. Onze outfit was een levend spel boter, kaas en eieren. De helft van de mensen waren een kruisje en de andere helft een rondje. Kelly had een speelbord gemaakt waar het op gespeeld kon worden en het idee was goed uitgevoerd. De cantus in een paar woorden vertelt: Bier, zingen, bier, zingen en nog meer bier. Na elk nummer zongen we het nummer wat we die avond niet vaak genoeg gezongen hebben: “eins zwei drei, saufen, lass das bier maar laufen, sex op de cantus, achter het gordijn, Hollandse hoeren doen het overal…” en daar ging je biertje weer. Op tot het glas ondersteboven op je hoofd stond. De rest van het feest was natuurlijk ook geslaagd en voor de feuten een goede manier om iedereen te leren kennen (en andersom natuurlijk ook), er werd flink gedanst. De billetjes werden veelvoudig geschud tot de grond en ook het happy hardcore uurtje werd weer zeer gewaardeerd. Amsterdam was duidelijk aanwezig in het midden van de dansvloer!

Zondagochtend 8 uur werden we gewekt, geen flauw idee hoelaat we in bed lagen, maar veel slaap hebben we niet gehad. De laatste 10 mensen hebben op het eind elke wedstrijd gespeeld van de 2 Amsterdamse teams. Ongeacht onze brakheid hebben we toch nog een aantal wedstrijden gewonnen en was het ook nog gezellig.

Al met al was deze editie van de ALF in Tilburg een geslaagd evenement. Bedankt Accie en de Toernooicoördinator om dit mogelijk te maken en iedereen natuurlijk bedankt die er was! Op naar de Veluwecup op 5 en 6 november waar je weer samen met de Amsterdammers kan dansen tot de zon op komt of de wekker gaat.

Comments (1)
  1. Jasper 17 oktober 2016

Leave a Reply