Dé Amsterdamse derby!

1 december stond al een paar weken rood omcirkelt in de agenda’s van de weekendteam leden. Op deze dag stond de wedstrijd tegen de grote Amsterdamse concurrent gepland, Vlug & Vaardig/KCN. In deze wedstrijd moesten we laten zien dat wij de Amsterdamse club zijn om rekening mee te houden in de poule.

Dit begon ook aardig met meteen de 1-0 van Jasper uit een vrije bal. Helaas kwam V&V toch langs zij en stond het na een paar minuten 2-5. Rutger was hier terecht niet tevreden over en na een donderspeech tijdens een time-out werd ons duidelijk gemaakt dat er echt een schep bovenop moest. Dit hielp enigszins van zowel Willem als Jasper wisten te scoren waardoor het verschil weer werd teruggebracht tot 1 goal, 4-5. Deze opleving was korte duur en Vlug & Vaardig kon uitlopen naar een 7-10 ruststand.

In één vak liep het erg goed. In het andere vak iets minder. Daarom moesten Lars en Desirée er voor zorgen dat de wedstrijd zou kantelen. In de tweede helft liep het door de wissels ook wel wat beter wat resulteerde in het feit dat we tot twee keer toe tot 1 goal verschil terugkwamen (13-14 en 16-17). Toch konden we niet doordrukken en wist Vlug & Vaardig telkens weer een gat van een paar goals te slaan. De 16-18 was dan ook de doodsteek die de wedstrijd in het slot gooide. Met nog een mooie goal van Jesse met een balletachtige voorbereiding van Willem eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 17-19 nederlaag voor SKV.

Helaas, helaas weer geen punten voor het weekendteam. Al komen we wel dichterbij. Nu moet het volgende week zaterdag eindelijk een keer gebeuren tegen de naar zee stinkende Noordwijks club Fluks. Dus zorg dat je er bij bent op 8 december om 14:25 in de Van Hogendorphal en juich het weekendteam naar zijn eerste overwinning.