De eerste wedstrijd in de zaal

Op klokslag 12 uur begon het zaalseizoen weer voor SKV Amsterdam. Op deze mooie herfstmiddag kwamen onze vrienden van buiten de ring op bezoek. De afgelopen weken is onder leiding van Pepijn goed getraind en was er een duidelijke lijn uitgezet voor het team. Het beloofde dus een mooie middag te worden! Helaas dacht Oranje Nassau hier hetzelfde over en was het binnen 5 minuten 3-0 voor de bezoekers. Tot zover de aspiraties van het komende zaalseizoen…

Gelukkig was het trainer/coach/aanvoerder Pepijn die met een afstandschot wat terugdeed. Het eerste doelpunt van SKV in de 3e klasse sinds lange tijd! Toegegeven, we hebben ook altijd 4e klasse gespeeld met een kleine (niet bijzonder goed gevallen) uitzondering. Anyway, SKV was terug in de wedstrijd. En hoe! Het korfbal wat SKV de rest van de helft heeft laten zien, is van hoge klasse. Met veel dubbels, diepe lijnen en hoog tempo werd de score uitgebreid naar 11-5. Op dit moment vond Hidde het tijd voor een tovertruc. Stilstaand op de zijlijn wist hij de bal over dezelfde lijn te toveren, zonder ook maar te passen! Geïnspireerd door dit getover sloeg Oranje Nassau nog een dubbelslag en werd de rust bereikt met een 11-7 tussenstand.

Na een bemoedigende toespraak van bovengenoemde coach (tevens aanvoerder, trainer, en 5-voudig doelpuntenmaker) werd de tweede helft begonnen. Dit keer schoot SKV uit de startblokken met 3 doelpunten in 5 minuten. Helaas was toen het kruid verschoten en werd er pas 2 minuten voor tijd weer gescoord door het vlaggenschip. Ook invallers Jola en Wout (die enorm sexy voorzitter) konden het tij niet keren. Wout heeft nog een goede poging gedaan, maar vergat even dat je niet mag lopen met de bal. In de tussentijd heeft Oranje Nassau iets van de achterstand kunnen afhalen, maar niet genoeg om het écht spannend te maken. De studenten hebben de wedstrijd uiteindelijk zakelijk en professioneel uitgespeeld tot een eindstand van 15-12. We zijn nu al van die hatelijke nul af!

Complimenten ook aan onze enige supporter, die het werk van de secretaris wél heeft gedaan en nog voor enig beeldmateriaal heeft gezorgd.