De kampioenskansen van SKV Amsterdam 1

Het had zo mooi kunnen zijn. Voor het eerst in de nabije geschiedenis had SKV Amsterdam kans op een kampioenschap. Spoiler: dat werden we niet. Afgelopen zaterdag reisde het eerste af naar Weesp voor de belangrijke wedstrijd tegen Argus. Bij het complex aangekomen werden we geconfronteerd met de eerste uitdaging: het vinden van de ingang. Met wat hulp van een local wisten we uiteindelijk door de bosjes de ingang te vinden (omlopen was uiteraard geen optie) en konden we beginnen aan de voorbereiding. Met een heerlijk zonnetje en op een lekker veld begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De opstelling was weer als vanouds. In de aanval starten Veere, Meike, Pepijn en Hidde, in de verdediging waren dit Demi, Femke, Emrys en Jippel. De hele eerste helft hebben we achter de feiten aangelopen, met een constante marge van 1 of 2 goals. We kwamen erachter dat het geen makkelijke middag werd. De tegenstander was zuiver van afstand en er werd door sommige tegenstanders erg fysiek gespeeld. Vooral onze Emrys kreeg het zwaar te verduren. Fysiek heeft Demi uiteraard ook iets in te brengen (ook al is ze maar 1,65) en ze weet dit ook goed te gebruiken. Hier was haar dame in de eerste helft niet echt van gediend met een hoop gezeur tot gevolg. We gingen rusten met een stand van 7-5.

7-5, geen man over boord. De kansen voor het kampioenschap lagen er nog steeds. In de tweede helft had het vak van Emrys het moeilijk met scoren. Dit kwam vooral door korte aanvallen en het niet slim uitspelen van de kansen. In het andere vak stond de dame van Meike goed van afstand te schieten waardoor we nooit écht dichtbij konden komen. Uiteindelijk speelden we het beter uit maar vielen de doelpunten niet. Toch konden we bijblijven omdat de nieuwe aanwinst van SKV, Veere, in de tweede helft goed op schot was. Zij wist er in de hele wedstrijd 4 te maken!

De hoop is nog niet verloren. Op 17 oktober speelt SKV de laatste wedstrijd van het seizoen. Afhankelijk van de resultaten van Argus kan SKV Amsterdam alsnog het kampioenschap pakken! Tot over twee weken!