De overwinning tegen Huizen 4

Zaterdag 25 september was het onze beurt om het op te nemen tegen Huizen 4. Op een zonnige dag stond het team er helemaal klaar voor. Met twee invallers van Sporting West om ons te versterken konden we er weer tegenaan. Na een kort maar krachtige peptalk van Pepijn stond iedereen scherp in het veld.

Ten minste dat was het idee. De eerste paar minuten verliepen stroef. De score liep gelijk op met na een kwartier 3-3. Dit had vooral te maken met kansen die in de aanval niet werden afgemaakt. Dit zorgde voor wat frustraties, nu uit de eerdere uitslagen van Huizen 4 bleek dat wij wel van hen konden winnen. Gelukkig kwamen we daarna op gang. Er werd iets meer gescoord en we liepen iets uit. Net toen het de goede kant op leek te gaan hoorde ik achter me een schreeuw, gevolgd door ‘nee, nee’ en ‘ik ga eruit’. Pepijn was door zijn knie gegaan en ging direct naar de kant. Nu kwam de wissel van Sporting West goed te pas. Merlijn wisselde voor Pepijn. Hoewel we nog steeds veel doorloopballen en korte kansen misten stonden we in de rust voor met (ongeveer) 8-3.

Maroussia, onze coach was echter nog niet tevreden. We moesten beter aanvallen en vooral onze kansen afmaken. Zo gezegd, zo gedaan. In de tweede helft maakten we meer kansen af en bleven we goed verdedigen. Tuur die het vak van Hidde, Demi en Meike versterkte werd nog gewisseld voor Mitchell omdat hij maar een halve wedstrijd zou spelen. Ook Femke werd gewisseld om haar knieën rust te geven. Nou kon Nina haar korfbal talent laten zien in de laatste 15 minuten en wist ze zelfs nog te scoren! Dit alles zorgde ervoor dat we uiteindelijk wonnen met 20-6! Met drie wedstrijden gewonnen komt het kampioenschap steeds een stukje dichterbij.