De punten blijven in Amsterdam… helaas aan de verkeerde kant van de rivier

Met de zaalcompetitie halverwege kon het competitieteam terugkijken op een goede start. Slechts eenmaal werden geen punten gepakt, tegen koploper DKV. Twee maal deelde Amsterdam de punten en vier keer werd er gewonnen. Na 7 wedstrijden resulteerde dat in een prachtige tweede plek. Ons mooie doelsaldo van -3 is natuurlijk te verklaren uit het feit dat wij de wedstrijden graag leuk en spannend houden voor het publiek. Na afgelopen week van concurrent Thor te hebben gewonnen was duidelijk dat S.K.V. Amsterdam weer klaar is voor 7 nieuwe wedstrijden, waarin weer vol voor de punten moet worden gegaan.

En zo begon het competitieteam dan ook op zaterdag 16 januari met een reisje naar Amsterdam Noord om de tweede helft van de zaal te openen. Op het veld en eerder in de zaal werd er netjes gewonnen, maar zoals gebruikelijk wisten wij dat het geen theekransje ging worden tegen Vlug & Vaardig. Het team werd vooraf nog even opgepept door coach Job en de wedstrijd kon beginnen.

Al snel bleek eigenlijk dat Amsterdam niet scherp genoeg was en het een ‘lange zit’ zou gaan worden. Een 4-0 achterstand stond snel op het scorebord en de wissels konden zo goed als meteen warmlopen. Rutger zorgde met 2 opvolgende doelpunten voor een ommekeer en na de 4-3 kon ook de bank weer wat meer hopen op een gunstig beloop. De kansen gingen er niet in helaas ging het al snel weer mis. Met 9-4 werd er gerust en gooide V&V de wedstrijd al vroeg op slot.

In de tweede helft hield Amsterdam het verdedigend iets beter dicht, maar aanvallend zat het er gewoon niet in. Vlug en Vaardig had lange aanvallen en langzaam tikte de tijd door, maar het gat werd niet kleiner. Met 15-8 werd de wedstrijd afgesloten.

Het goede nieuws is dat S.K.V. Amsterdam nog steeds op de tweede plek staat, nu echter met een nog mooier doelsaldo: -10. De concurrentie is echter weer dichterbij gekomen. Waar de nummer één 4 punten voorop loopt, loopt de nummer zeven maar 4 punten achter. Na deze misstap is het dus aan het competitieteam om de komende wedstrijd weer de betere kant van zich te laten zien en weer uit te lopen op de rest. Met beide ploegen waar een gelijkspel werd behaald op het programma, moet er Argus (13:20 in Sporthal de Pijp!) en Badhoevedorp gewonnen gaan worden.

Tot zaterdag!

Leave a Reply