Dé tegenprestatie: vo voor de biermeter

Lieve leden,

Het zit mij nog steeds dwars, bijna een maand geleden werd mijn geliefde voorzittershamer, waarmee ik altijd onder mijn kussen slaap, mij ontnomen tijdens de halfjaarlijkse ALV. Hopeloos en verloren zat ik zonder hamer achter de tafel toen ik na de pauze de vergadering opnieuw wilde openen. Een treurige gebeurtenis waarvoor een tegenprestatie noodzakelijk bleek. Vol weemoed schrijf ik daarom deze woorden, denkend aan de verloren hamer én de verloren biermeter. De eerste werd, in afwachting van deze proza, heel terug gegeven maar de tweede is ons voorgoed ontnomen. De eerste biermeter van SKV Amsterdam, afkomstig uit bestuursjaar XII, brak immers in twee stukken tijdens de laatste editie van de Domcup. Na een robbertje stoeien met leden van Hebbes, die ons pronkstuk probeerden te stelen, brak de oude biermeter in tweeën. Hoewel de nieuwe editie inmiddels meegenomen is naar haar eerste toernooi is een ode aan de oude biermeter op zijn plaats.

Mede hierom dook ik in ons fotoarchief, terugzoekend tot in 2014, het jaar waarin de eerste foto´s met de biermeter verschenen. Talloze mooie plaatjes kwamen tevoorschijn met daarop zowel leden die nu nog actief zijn binnen de vereniging als sterke spelers uit het verleden. Wanneer wij denken aan de praktische zaken, de meters bier, kom ik toch al gauw uit bij een mooie hoeveelheid van tegen de 200 meters bier. Uitgaande van ongeveer vier meters bier per toernooi gedurende de afgelopen vier jaar. Maar het zijn niet alleen de meters bier die de biermeter een pronkstuk maken, het zijn vooral de opgedane herinneringen gedurende de toernooien waar de meter mee naar toe was. Het kweken van een team- en clubgevoel van Maastricht tot Groningen. De drie Amsterdamse Andreaskruizen die staan voor Heldhaftig, Vastberaden en Barmhartig symboliseren onze vereniging. Heldhaftig in prestaties en groei, hoe de jongste studentenkorfbalvereniging van Nederland de afgelopen zestien jaar is gegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging. Vastberaden op sportief vlak, ondanks meerdere verliespartijen in het seizoen 2016/2017 toch iedere keer afreizend naar Friesland en tenslotte barmhartig ten opzichte van andere verenigingen. Met aardig wat lijntjes op het zoenschema en weemoed in plaats van boosheid toen onze biermeter verloren bleek in Utrecht.

Lieve leden, lieve lezers, het is mij een eer jullie voorzitter te zijn maar ik zal volgende keer beter letten op de hamer…

De praeses.

 

 

 

Leave a Reply