De vervelendste ploeg van Nederland, of toch niet?

De aanloop naar Helios 1 – Amsterdam 1 was rumoerig en dat is nog zacht uitgedrukt. Helaas hadden wij te weinig dames en konden wij uit eigen gelederen geen heel team op de been brengen. (Pe)Pijn mailde daarom met tegenzin naar Helios of de wedstrijd verplaatst kon worden. De voorzitter reageerde sportief en wenste ons beterschap en zette de mail door naar de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdsecretaris was net vader geworden (gefeliciteerd nog!) en stuurde de mail op zijn beurt weer door naar de aanvoerder van Helios 1. Toen begon het.

“Wij zien het niet zitten om de wedstrijd van zaterdag te verplaatsen. Jullie zullen een andere oplossing moeten verzinnen. We zien elkaar zaterdag!”

Nou bedankt he, Niels.

Gefrustreerd gingen wij met man en macht op zoek naar vervangers. Pepijn had al onze dames al gevraagd en ook op de dames van Sporting West was al een beroep gedaan. Dit mocht echter niet baten en dus moest er gekeken worden naar andere bronnen van vrouwkracht. Emrys vroeg zijn fysio, ik vroeg een dame uit Zwolle en Merels nichtje kon ook niet. Zelfs onze vrienden van andere SKVs werden aangesproken, maar ook zij hadden geen dames over.


Pepijn stelde daarom aan Helios voor om dan maar beide met 5 heren te spelen, want die hadden we in ieder geval wel. Niels was het hier echter niet mee eens.


“Fijn dat je nog wat geprobeerd hebt. De suggesties die jij voorstelt zijn conform de regels helaas niet mogelijk. Als jullie echt maar met 3 dames kunnen komen, dan zit er voor jullie niets anders op dan met 7 personen te spelen. Tot morgen!”


Gelukkig was daar dan uiteindelijk toch onze reddende engel: Iris, het zusje van Anne. Iris had al meerdere jaren niet gekorfbald en was nu eigenlijk handballer. Maar ja, nood breekt wet of in dit
geval Niels breekt wet.


Om 15:30 starten we dan uiteindelijk toch met 8 mensen aan de wedstrijd. En al gauw werd duidelijk waarom Helios liever tegen 7 mensen speelt. Ze waren namelijk helemaal niet zo goed. Wij kwamen snel op 3-1 voorsprong door een afstandsschot van Pep en 2 goals van mij waarbij Niels in de luren werd gelegd. Toch werd duidelijk dat Helios net iets beter was dan dit niet op elkaar ingespeelde Amsterdam 1. Wij verweerde ons echter kranig, gooide Iris na jaren weer een bal in de korf en gingen we rusten met 11-10 achter.

In de tweede helft sloeg het noodlot dan toch toe. Peppie miste een doorloopbal voor de 11-11 (toch geen sterspeler?) en daarna mikte Helios er 3 ballen in. Zo stonden we opeens 14-10 achter. Als overmaat van ramp kreeg Meike een bal op haar vinger en stond het bovenste kootje van haar pink scheef. Meike moest er dus uit en toen konden Anne, Eric en ik met z’n drieën verder.


Een Amsterdammer geeft zich echter nooit gewonnen. Strijdend legde het zevental nog 23 minuten lang Niels en co het vuur aan de schenen. Het drietal wist door in te zakken het spel van Helios dusdanig te ontregelen dat Niels en zijn makkers zes minuten niet tegen deze Amsterdamse strijders wisten te scoren. Ook wist de onbetwiste sterspeler van Amsterdam 1 (ik noem geen naam) na goed voorkomen bij twee dames van Anne een prachtige 1-handige onderhandse doorloopbal erin te leggen. Het drietal scoorde dus in ondertal en kreeg nog goede kansen op meerdere goals, maar deze gingen er helaas niet in.


In het andere vak was Pepijn eruit gegaan voor Emrys die na een lange blessure zijn rentree weer maakte. Na een goede actie schoot hij bijna raak, maar het geluk was niet aan onze kant en de bal draaide uit de korf. Uiteindelijk moesten wij ons gewonnen geven en verloren wij met 21-13 (al heeft de scheids ons op het wedstrijdformulier een goaltje gegund en 21-14 ingevuld).

Ondanks de stroeve aanloop naar de wedstrijd bleek Helios niet zo’n stomme ploeg te zijn als we wellicht verwacht hadden. Toen wij met 7 door moesten, vonden ze het prima dat 1 dame niet mocht scoren, ondanks dat de nieuwe regels stellen dat de dame zeker wel had mogen scoren. Ook hebben ze Meike’s vingerkootje snel weer rechtgezet en merkte mijn heer op: “Spelen tegen 7 man is toch wel echt minder leuk.” Helemaal eens! Misschien kan je dat ook nog een keer tegen Niels zeggen 😉

Van de sterspeler van Amsterdam 1
Goals:
Hidde (sterspeler): 5
Pepijn (aanvoerder/coach): 5
Jippel (niet boos geworden, chapeau): 2
Iris (die al jaren niet gespeeld had): 1

Leave a Reply