De week van de nipte overwinningen en de FairPlay-kampioenen van het schoolkorfbaltoernooi

Afgelopen zaterdag mocht het competitieteam al weer voor de derde keer aantreden. Na de ongekende goede seizoenstart met twee overwinningen was het nu taak om ook de derde overwinning binnen te slepen tegen EKVA uit Almere. Helaas werd er op deze zonnige zaterdag aangetreden zonder Femke, want die had weer ns ergens last van. Gelukkig kon Maroussia invallen en begonnen we in de volgende vakken: Jippel, Pepijn, Maroussia en Demi in de aanval en ik (Hidde), Emrys, Meike en Veere in de verdediging.

In de eerste paar minuten werd duidelijk dat EKVA een geduchtere tegenstander was dan de vorige twee ploegen. EKVA was fanatiek, slim en verdedigend sterk. Echter, zij konden er niet voor zorgen dat Pepijn een balletje erin prikte. Helaas schoot EKVA zelf ook snel raak. Na een paar moeizame aanvallen lukte het mij ook om de eerste erin te krijgen. Uiteindelijk gingen we met een gelijke stand rusten.

In de tweede helft had mijn vak het een stuk lastiger dan in de eerste helft. Aanvallend liep het erg moeizaam, maar gelukkig hield het andere vak het verdedigend goed vol. Daarom gingen we nog steeds gelijk op en kwamen we in de beslissende fase van de wedstrijd. Op deze momenten staan natuurlijk de echte kampioenen op. Pepijn schoot (na een gemiste doorloopbal) een afstandsschot er feilloos in. In het andere vak pakte Veere haar moment met twee rake doorloopballen. Daarnaast schoot Emrys een bal erin, terwijl er geen vang stond. Met mijn derde goaltje werd de voorsprong vergroot tot twee punten en leek de overwinning veiliggesteld. EKVA maakte toch nog de aansluitingstreffer en dus werd het toch nog spannend. Koel als we zijn, speelden we deze pot natuurlijk netjes uit en werd de overwinning gepakt met een zakelijke 11 tegen 10. Volgende week kan het kampioenschap zo goed als veilig gesteld worden tegen Argus in Weesp!

Fast forward naar woensdagavond. Onze midweek speelt om half negen tegen KIOS. Deze pot deed me aan een schoolkorfbaltoernooi van vroeger denken. Niet alleen door het niveau, maar vooral door de sportiviteit. Vroeger kreeg een team dat zowat alles verloor de FairPlay prijs. Hoewel de midweek niet verloren heeft (8-7), verdienden ze samen met KIOS wel de FairPlay prijs. Er werd niet gezeurd, niet geschreeuwd en niemand werd een k*tjong genoemd.

Tijdens deze pot heb ik een aantal mooie combinaties tussen Stefan en Gijs gezien. Daarnaast kregen we van Nina ook nog een toneelvoorstelling toen ze op de grond lag te creperen. Tobias schoot zoals gewoonlijk met enorme energie over het veld en Amy luisterde haar debuut op met een lekker schot. Toch zou al deze mensen niet als MVP van de wedstrijd aanwijzen. Dat was toch duidelijk de scheidsrechter die met gevaar voor eigen leven tot tweemaal toe de bosjes in dook om de bal terug te vinden. Woensdag 7 oktober speelt de midweek weer thuis. Kom dus allen kijken, wellicht is er weer zo’n heldendaad te zien.