Domcup 2017: Maak je bil maar nat!

Daar gingen we weer, het laatste toernooi was alweer 3 maanden geleden dus iedereen had zich er mentaal al op voorbereid, de Domcup. 2 teams representeerden S.K.V Amsterdam in Utrecht en het was weer schittermagisch!

4 februari om 22:00 was het dan ook zo ver, men kwam van alle uithoeken van het land om met z’n allen weer een mooi toernooi neer te zetten en een nog mooier feest. Nadat iedereen gearriveerd was gingen we dan ook naar het feest. Het thema van het feest was “Spreekwoorden en gezegdes”. Nikie was natuurlijk haantje de voorste en bedacht zo snel als het licht een outfit voor Amsterdam. Ondertussen vertelt de Praeses vol trots hoeveel bier hij gaat drinken en zegt onze Meester hoe goed zijn dansjes wel niet zijn. Iedereen vertelt vol trots zijn of haar verhalen, maar zoals men zegt ‘praatjes vullen geen gaatjes’. Oma had weer eens gelijk, dit spreekwoord pas perfect bij S.K.V. Amsterdam.

Op het feest zijn echter de gaatjes zeker wel gevuld en zijn er weer een aantal legendarische verhalen om aan je moeder te vertellen ontstaan. Dit stimuleerde echter de praatjes alleen maar meer en daarom vertelden we vol trots aan iedereen hoe goed we wel niet kunnen korfballen en dat we alles zouden winnen de volgende dag. Dit praatje heeft helaas geen gaatje gevuld. Toch zijn er mooie wedstrijden gespeeld en zijn Amsterdam 2 en Amsterdam 1 respectievelijk 6e en 7e geëindigd. Dit was van de 19 teams, dus dat is wel een applausje waard.

Het eerstvolgende studentenkorfbaltoernooi zal plaatsvinden in Groningen, maar in Amsterdam wordt dat weekend met alle leden, oud-leden en aanhang het magische lustrumgala georganiseerd. S.K.V. Amsterdam zal dus weer richting toernooi gaan in het weekend van 7 april tot en met 9 april in Eindhoven. Laten we in dat weekend een net zo memorabel toernooi neerzetten als in Utrecht!

Leave a Reply