Donderdag 9 maart: Amsterdam – Aurora

Afgelopen donderdag speelde Amsterdam tegen Aurora in Haarlem. Een inhaalwedstrijd doordeweeks is altijd al lastig en daarbovenop hadden we wat geblesseerden en stonden we in een nieuwe vak opstelling. Toch gingen we er met goede moed in. De eerste minuten uit de wedstrijd vlogen de doorloopballen ons om de oren, wat resulteerde in een 3-0 achterstand. Maar wat de tegenstander kan, kan Pepijn ook. Zijn doorloopbal maakt 3-1. Hierna schoot Anne er een in en ook Jippel schoot raak waardoor we gelijk stonden met 3-3. Aurora liet zich niet onbetuigd en schakelden een tandje bij. Binnen een paar minuten was het gelijkspel omgedraaid naar een achterstand van 6-3. Met een mooie doorloopbal van Meike gingen we met 6-4 de rust in.

Gelijk in de tweede helft kreeg Eric een vrije bal tegen tot 7-4. Met een mooi schot van Pepijn en invalster Anique stond het weer bijna gelijk met 7-6. Helaas werd de goal die uit het samenspel  tussen Anique en Jippel afgekeurd (tot ergernis van Jippel). Pepijn ging halverwege de tweede helft door zijn knie en moest er uit (waarna hij zijn knie mocht koelen met een plastic beker met ijs). De laatste minuten van de wedstrijd speelden we wat slordig en schoot Aurora een hoop ballen raak, waarmee de stand eindigde op 17-8.