Dubbele cijfers voor S.K.V. Amsterdam 1!

Om 18:15 verzamelde SKV Amsterdam zich in de Sporthal de Pijp voor wederom een mooi wedstrijdje in de derde klasse. Onze tegenstander, DTG, had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen en stond bovenaan, we wisten dat dit een lastige pot ging worden. Door kleine problemen bij het opzetten van de palen en het gebrek aan ballen, was de voorbereiding niet top. Een snelle speech van coach Kelly kreeg alle kopjes in één richting en de concentratie ging aan.

In de aanval startten Annemieke, Willem, Gerrie en onze nieuwe sterspeelster Gea-Marit! De verdediging is begonnen met Jasper, Wouter, Roos en Vonne.

DTG begon overtuigend aan de wedstrijd. Na een kleine shock over de zuivere schoten van de tegenstander & een achterstand (1-4) herpakten onze vakken de wedstrijd. In de loop van de wedstrijd werd er beter gecommuniceerd over hoe bepaalde ballen/opgezette acties van de tegenstander tegengehouden konden worden. Dit ging goed, maar de zuivere schoten van DTG bleven ook vallen. We gingen de rust in met een achterstand van 7-12.

De tweede helft was verdedigend nog sterker, door concentratiefouten onder de korf te beperken. Helaas vielen de goals aan onze kant niet meer genoeg, ondanks de vele kansen. Wel is het voor het eerst in de zaal gelukt om in de dubbele cijfers te komen (#goals). In de laatste paar minuten (10-18) was het spel duidelijk gespeeld, maar DTG had besloten perse de 20 te halen. Het eindigde uiteindelijk in 10-21. De verliezersbiertjes werden in het mooie zuiden van ons land gedronken.

Man of the match: Jeppie met maar liefst 5 goals!