Een verdrietige wedstrijd op een druilerige dag

Een wedstrijd op de woensdagavond is altijd lastig. Toch gingen we met goede moed de wedstrijd in. We begonnen met goede kansen in de aanvallen zonder beloning helaas. In de verdediging waren onze heren (Emrys en Pepijn) hard bezig om de goals tegen te houden. En met resultaat. Na 4 minuten valt dan het eerste goal van onze invaller Linthe. Met een doorloopbal om door het ringetje te halen (je zou het ook wel een doorringbal kunnen noemen) brengt ze de stand op 1-0. Helaas zijn de tegenstanders niet volledig talentloos en scoort de heer van Pepijn snel een afstandsschot. Maar wat de heer van Pepijn kan, kan onze Pep natuurlijk ook! Met een grandioos afstandsschot maakt Pepijn de 2-1. Omdat Pepijn graag sterspeler is maakt hij vervolgens ook zijn strafworp en komen we op een 3-1 voorsprong. Wanneer Pepijn veel scoort, kan Hidde natuurlijk niet achter blijven. Met een korte kans achter de korf bij een overname situatie zet Hidde de score op 4-1. Na deze verbluffende start weten de tegenstanders zich geen raad en vraagt de coach van Aurora een time-out aan. Een mooie tien minuten van mijn woensdagavond waar ik echt heb genoten. Helaas kan niet hetzelfde worden gezegd over de rest van de wedstrijd. Na de time-out zijn er goede aanvallen van beide teams, maar zonder resultaat. Pepijn weet wel een korte kans over te nemen en dit goal te verdedigen, wat de voorsprong in stand houdt. Helaas lukt het Merel niet haar dame tegen te houden een afstandsschot te scoren. Ook Anne slaagt hier niet in. Daarmee staat de score opeens op 4-3. Alsof dit nog niet genoeg is trekt de heer van Eric weg en scoort hij een korte kans. Hiermee staat het gelijk. De drie tegengoals haalt alle scherpte bij de sterspelers van Amsterdam 1 weg. Er worden slechte ballen gegooid en het tempo is uit de aanvallen. Wanneer de heer van Jippel wegdraait van de aangeef en scoort vraagt Pepijn ook een time-out aan in de hoop dat het voor ons net zo goed werkt als bij Aurora. Het mocht helaas niet zo zijn. Ballen worden slecht naar binnen gegooid en Aurora weet nog twee goals te scoren. Een van deze goals is te wijten aan een zeer lompe actie van Hidde waar hij naar eigen zeggen wel geel voor had mogen krijgen. Hiermee veroorzaakt hij een strafworp. Wederom besluit Pepijn dat hij ook kan wat Aurora kan en legt hij er ook een strafworp in. Helaas schiet Pepijns heer vervolgens een afstandsschot raak. Eric weet de pijn nog een beetje verzachten door in de laatste seconden van de eerste helft een doorloopbal te scoren. Voor de duidelijkheid, de stand is nu 6-8.

Pepijn kennende is er een oppeppreek geweest in de rust om het team weer scherp te krijgen. Helaas was hier weinig van te zien. Meteen na de rust maakt de dame van Anne een doorloopbal. De dame van Anne was op dreef en schoot er daarna ook een afstandsschot in. Ook de heer van Jippel schiet een afstandsschot raak. Van onze kant komt niets van de grond. Er worden slechte ballen gegooid, er zijn korte aanvallen en worden geen goede kansen gecreëerd. Hiddes heer verstapt zich (dit keer niet door lompheid, maar een echt pechmomentje). Willem creëert een lichtpuntje in deze duistere tunnel door een magnifieke doorloopbal te scoren #legend. De score is nu 7-11. De rest van de wedstrijd staat in het teken van Aurora die de kansen wel afmaakt en een onscherp Amsterdam 1. Jippel had nog een strafworp moeten krijgen, maar de scheids wilde ons niet gunnen. Echter, dit had het verschil niet kunnen maken. Met een mooie afstandsschoten van Willem en Ilana eindigt de wedstrijd met een score van 10-18.

Gelukkig hebben we zaterdag weer een wedstrijd waarbij we ons kunnen bewijzen. Kom daarom allemaal supporten in de van Hogendorphal om 14.30.