Eenvoudige winst SKV Amsterdam 1 tegen Fluks

De eerste 2 wedstrijden van het weekendteam in de zaal werden op 1 en 2 punten verschil verloren. Er werd echter wel veel meer gescoord en de wedstrijden waren vele malen spannender dan op het veld: het werd dus tijd voor het competitieteam om lekker te blijven scoren en de eerste punten te pakken tegen Fluks uit Noordwijk.

SKV begon de wedstrijd dan ook fel in de van Hogendorphal. Willem opende de score en kreeg niet veel later een stip mee die Jesse keurig afrondde. De vakwissel zorgde ervoor dat ook Lars en Ralph vroeg in de aanval terecht kwamen en zo stonden binnen 5 minuten alle mannen op het scoreformulier. Amsterdam kwam tot 5-0, waarna Fluks hun eerste 2 doelpunten in serie scoorden.

Het goede begin leidde tot een fase waarin SKV iets te nonchalant werd, het spel te opzichtig werd en de passfouten zich opstapelden. Dit duurde een minuut of 10, waarbij beide partijen niets wisten te scoren en de stand op 5-2 bleef. Coach Rutger besloot dan ook wijs om een time-out te nemen en iedereen weer even op te peppen. De inspiratie die deze man naar boven haalt bij spelers is natuurlijk weergaloos (zie foto) en vol energie stortte het team zich weer op het gestelde doel “goalen maken”.

Het laatste kwartier van de eerste helft zorgde dan ook nog voor 2 mooie schoten van Ralph, die er uiteindelijk net als Jesse 4 zou gaan inleggen. Het eerste dames-doelpunt was van Nikki en zorgde voor een 8-3 ruststand.

SKV heeft er soms nog wel een handje van om een voorsprong weg te geven, maar een voorsprong weggeven is vrij lastig als de tegenstander stopt met scoren. Zelfs hun 8 wissels wisten daar geen verandering in te brengen. SKV bleef wel doorgaan met het creëren van kansen en na een aantal doelpunten was vrij duidelijk dat de spanning compleet uit de wedstrijd was. Iris pakte nog even een goaltje mee, maar voor rest was de tweede helft vooral ontspannen de wedstrijd uitspelen en lachen om SKV-blunders, waar zelfs de scheids overvloedig aan meedeed.

Eindstand: 15-3

Deze royale overwinning zorgt er voor dat Amsterdam doorschuift naar de gedeelde 4e plaats met een doelsaldo van +9. Volgende week zal er in Bussum gespeeld worden tegen directe concurrent DOC, waar nog revanche op genomen moet worden na de 8-12 op het veld. Hierna mag het team zich opmaken voor een winterstop van 5 weken.

Trouwe supporters kunnen wel nog hun support kwijt op woensdag 19 december om 20:45 voor een mooi potje midweek tegen Gemini!