Femke: “Alles was Hidde’s schuld”

Amsterdam 1 trad afgelopen zaterdag aan tegen Aurora uit Amsterdam Nieuw-West west. Ook al waren we tijdens de voorgaande thuiswedstrijd tegen Aurora pijnlijk hard onderuit gegaan (7-23…), coach Schuiling had toch goede hoop voor de wedstrijd. Kwam dit doordat hij voor de wedstrijd zijn nieuwe motor had opgehaald en nog vol adrenaline zat, of had hij echt vertrouwen in onze korfbalkwaliteiten? Hij had er in ieder geval zin in. Ook het team begon met volle motivatie aan de wedstrijd! Femke, Fenna, Stefan (bedankt voor het invallen) en Hidde begonnen in de aanval. Demi, Meike, Jippel en Pepijn begonnen in de verdediging. Helaas kwamen we gelijk met 3-1 achter. Dat was voor Jip het moment om de goals van de Haarlemernezen te stoppen. Op een typische lompe manier vloog onze oud-TOP speler in op zijn heer. Hier waren zowel zijn heer als de scheids niet van gediend. Hij wist overigens zelf heel goed dat hij een foutje had gemaakt. Als hij in het eerste van zijn oude club had gespeeld had hij een groene kaart gekregen. Gelukkig bleef het bij een vrije bal die ook nog gemist werd. NIKS GELEDEN! Deze actie had wel effect, want SKV kwam terug tot 4-4. In het vervolg van de eerste helft liepen de Haarlemernaren weer een klein beetje uit. Aan het einde van de eerste helft liet Ger op zijn zeer subtiele wijze aan Pepijn weten dat hij meer moest dubbelen: “KOM OP PEPIJN NIET ALLES NAAR BINNEN! MEER DUBBELEN! JIPPEL STOND NAAST JE HELEMAAL VRIJ!!” Hier gaf onze captain gehoor en na een fantastische aanval over alle schijven wist Jip op sublieme wijze het vak te belonen met een loepzuiver afstandsschot. Met deze goal ging SKV met een 7-8 stand aan de thee. In de rust was Gerrie weer positief. Het voorverdedigen ging goed (vooral Jip pakte ontzettend veel ballen in de verdediging) en we scoorden lekker mee. Al die doorloopballen moesten er wel even uit, want dat was toch wel een probleem.

De tweede helft ging eigenlijk verder zoals we de eerste helft waren geëindigd. Aurora scoorde, waarna wij telkens weer bijkwamen. Uiteraard waren er wat mooie momentjes in de tweede helft. Zo wist Meike zowaar haar eerste goal van het jaar te scoren. Met een flitsende actie wist ze langs haar tegenstander te komen om met één handje onder de paal te scoren. Haar verbaasde blik na dit wonderschone moment was onbeschrijfelijk. Dit was ook nog eens een hele belangrijke goal. Het was namelijk de 10-10! Dan het kantelpunt in de wedstrijd. Met een stand van 11-10 maakte Demi een prima verdedigende actie op haar dame. Dit zag de scheids helaas anders en floot voor een stip voor de Haarlemerners. Dit betekende toch wel het einde van de wedstrijd voor SKV. Na nog twee goals van Fenna en Pepijn stokte de productie (net als de score-app van Mattie) van SKV op 13 goals. Aurora bleef helaas wel scoren. Na weer een goal van de Haarlemmeri gooide de heer van Jip heel onnodig en onsportief de bal tegen zijn rug. Onze temperamentvolle Sassemer draaide zich snel om, om de bal naar het aanvalsvak te gooien. Pepijn dacht daarentegen dat hij weer eens boos werd en sprong er snel tussen, niet doorhebbende dat Jippel de rust zelve was deze zaterdag. De wedstrijd eindigde in een geflatteerde 18-13 eindstand.

Achteraf mogen we trots op onszelf zijn. Voor het eerst dit seizoen hebben alle acht de basisspelers gescoord en hebben we een goede pot op de vloer gelegd. Na deze wedstrijd kunnen we vol vertrouwen naar de wedstrijden tegen Purmer en HBC. Komt dat zien! Aankomende zaterdag (voor het gala!!) Purmer om 13:20 in de Hogendorphal.