Het debuut van S.K.V. Amsterdam in de 3e klasse!

Op zaterdag 12 november stond de eerste zaalwedstrijd voor S.K.V. Amsterdam op het programma. Tevens het debuut in de derde klasse voor de Amsterdammers.

Er moest worden gespeeld tegen de Friezen uit Joure. Een tegenstander waar eerder op een toernooi een spannende wedstrijd tegen was gespeeld, toen zelfs nipt gewonnen door Amsterdam. Een mogelijkheid dus om punten te pakken.
Door beide teams werd fel gestart. Joure pakte al snel de voorsprong, maar Amsterdam kon zeker het eerste kwartier heel goed meekomen. Er werden sterke aanvallen opgezet, met doelpunten van onder andere Miriam (2x), Jasper en Roseanne. Ook werd er scherp verdedigd, waardoor Joure vaak niet verder kwam dan ‘één-schots aanvallen’. Helaas vielen de doelpunten niet aan de zijde van Amsterdam en kon Joure uitlopen naar een ruststand van 4-10.
Na een motiverende speech van Kelly, begonnen de Amsterdammers met frisse moed aan de tweede helft. Opnieuw werd fel gestart, maar ook nu vielen de doelpunten niet, ondanks dat er vele kansen waren. Joure daarentegen wist de korf wel te vinden en kon daardoor flink uitlopen. Uiteindelijk verloor Amsterdam met een stand van 8-18.
Een mager begin van het zaalseizoen voor de Amsterdammers. Wel weer voldoende ruimte voor verbetering dit zaalseizoen… dus op naar winst volgende keer in Joure!

Leave a Reply