Het midweekteam: hoe staan we er voor?

Sinds dit seizoen is SKV Amsterdam, in samenwerking met haar partnervereniging Sporting West (zie het eerdere persbericht), gestart met deelname aan de midweekcompetitie. Als gevolg hiervan heeft de vereniging voor het eerst in haar geschiedenis twee teams, of nouja anderhalf, ingeschreven voor de competitie. Het midweekavontuur is nu halverwege haar eerste jaar en het is tijd om de balans op te maken.

Aan het begin van het jaar begon het team met negen enthousiaste mannen en acht vrouwen aan het veldseizoen. Uit deze poule met spelers wordt voor iedere wedstrijd, op basis van beschikbaarheid, een team gevormd. Het doel is dat aan het eind van het jaar iedereen ongeveer evenveel wedstrijden gespeeld heeft. Sommigen spelen enkel in het midweekteam maar een aantal spelers van Sporting West spelen in het weekend ook nog wedstrijden. De samenstelling van het team is gedurende het seizoen ook nog wat verandert. Meer dan tien mannen en vrouwen hebben inmiddels hun minuten gemaakt in het team.

Aan het begin van het veldseizoen was het vooral zoeken voor de spelers en speelsters van het, nu al fameuze, SW / SKV MW 1. Door de steeds veranderende samenstelling was het lastig om routine te vinden en de eerste wedstrijden gingen dan ook verloren. Tegen het eind van het veldseizoen kwam het team echter steeds beter in vorm en uiteindelijk werd de eerste veldhelft met drie punten afgesloten.

Vlak voor de zaal verloor het team één van zijn spelers maar werd het aan de dameszijde juist weer verder aangevuld. Het zaalseizoen begon vervolgens met een krappe nederlaag. In de tweede wedstrijd werd echter een mooie overwinning behaald. In wedstrijd drie ging men in de laatste minuten helaas onderuit maar in de laatste wedstrijd tot noch toe wist het team een comeback van de tegenstander juist af te houden wat resulteerde in een overwinning met één verschil. Kortom, een begin van het zaalseizoen met wisselende resultaten. Het team lijkt elkaar echter steeds beter te vinden wat veel goeds voor de rest van het zaalseizoen beloofd!

Het midweekexperiment lijkt tot toe goed te bevallen, de spelers zijn enthousiast en het eerste teamuitje staat inmiddels op de planning. Vanuit SKV leeft dankbaarheid voor de medewerking van Sporting West aan dit avontuur en de hoop om ook volgend jaar verder te gaan met een team in de midweekcompetitie. Ook moedigen wij andere teams uit de regio Amsterdam aan om eens na te denken over een midweekteam om zo de reisafstanden te verkorten.

Leave a Reply