Het resultaat van luisteren naar de coach

Afgelopen dagen heeft SKV maar liefst 2 wedstrijden gespeeld. Op zaterdag tegen DKV uit IJmuiden en op dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Aurora. Om de wedstrijd sterk in te gaan, begon Ger met het toespreken van het team. Zoals een ware coach, wilde hij dat zijn woorden en aanwijzingen in het veld uitgevoerd zouden worden. Met de zin: “we gaan er een potje van maken”, kon de wedstrijd beginnen. En boy, namen wij die zin letterlijk. Met topscoorder Ralph, die helaas wel na 5 minuten het veld heeft moeten verlaten met een enkelblessure (vergelijkbaar met de blessure van Frieswijk, die in een grijs verleden tegen onze superster heeft gespeeld), begon de wedstrijd goed. Na de snelle voorsprong, drong de nieuwe lijfspreuk pas echt goed door. Het werd een potje.

De eerste helft viel nog mee. Met wat pech in de afronding en een strakke verdediging, verlieten we het veld met een 2-7 ruststand. Laten we het erop houden dat de tweede helft niet meeviel en we een half uur later met Demi’s verjaardag in Amerika als stand de kleedkamer weer opzochten. Om toch positief af te sluiten, Hidde was dit keer niet chagrijnig na de wedstrijd (wellicht omdat hij er niet was).

De derde helft bij KZ-LDODK (met publiekslieveling Haan), heeft ons een groot deel van de middag doen vergeten. En met frisse inspiratie konden we door naar de wedstrijd tegen Aurora.

In het sportcentrum VU, dat wel wat wegheeft van Thialf, werd deze wedstrijd gespeeld. Aurora kwam met een heel leger aanzetten, waardoor wij ons afvroegen waarom ze dat leger niet op een zaterdag paraat konden krijgen. Er was zelfs 3x zoveel publiek meegereisd vanuit Haarlem dan wij hadden (Willeke bedankt!). Onderdeel van de Haarlemse strijdmacht was onze Ger’s favoriete scheidsrechter van afgelopen zaterdag. Wat een leuke verrassing! Hij heeft zelfs nog een doelpunt gemaakt tegen Jippel, wat is hij toch een sympathieke knul! Glijdend door de zaal, hadden we na een kwartier al meer gescoord dan een paar dagen daarvoor. Onder aanvoering van topscoorder Demi (die nu wel kon scoren), was de wedstrijd al iets meer het aanzien waard. Uiteindelijk is de glijpartij geëindigd in 7-23.

Hoogtepunt was het debuut van Femke. Rennend door het veld liet ze ons zien dat ondanks een paar korfballoze jaren, ze het nog niet verleerd was. Deze wedstrijd zorgde er zelfs voor dat ze zich nu officieel bij ons aansluit en vanaf nu onderdeel is van COMPO. Eindelijk een Terpstra die niet te kort schiet! Hopelijk mag ze nog veel doelpunten en leuke wedstrijden aan haar nog prille carrière toevoegen.