Hippocup als ne(n)onnen

Afgelopen weekend was alweer het laatste toernooi van 2017, de Hippocup in Maastricht!

De voorpret begon al vroeg want er moest een outfit komen. Het thema van het toernooi was Blow in the dark, Naaien in Neon. Merrie Christmas! Uiteindelijk werd besloten om als sexy neonnonen te gaan. Met neon net panty’s, korte zwarte jurkjes, neon BH’s en neon nonnenkapjes als kledij.

Het feest begon al in Amsterdam op zaterdagmiddag waar het competitieteam de derby speelde tegen Vlug & Vaardig. Jammer genoeg wist het team niet te winnen, maar dit mocht de pret niet drukken voor de toernooi deelnemers en de eerste biertjes werden besteld. Aangezien de outfit een jurkje met netpanty was werd door de meeste al in de sporthal omgekleed (alhoewel de andere mensen in de trein toch nog konden mee genieten van de omkleed kunsten van menig SKV’er in de trein…).

Voor een kroegentocht moet er natuurlijk wel een goede bodem zijn, daarom werd op Amsterdam CS nog snel eten gehaald waarna iedereen zich bepakt en bezakt richting de trein begaf. In de trein werden de laatste finishing touches aan de outfit uitgevoerd en werden de nodige biertjes, wijntjes en/of mixdrankjes genuttigd. Zoals wel vaker trokken de SKV’ers de aandacht van vele medereizigers en werd door de ‘mevrouw met Katholieke oma in Polen’ een hele fotoshoot uitgevoerd en mocht ook de conducteur eventjes als neonnon door de trein lopen.

Eenmaal aangekomen in Maastricht werden de tassen in het busje van de organisatie gedumpt en waren we onderweg naar de eerste kroeg. De eerste drankjes werden al besteld, niet wetende dat we als onderdeel van de kroegentocht een biertje en een shotje zouden krijgen bij de eerste kroeg, stonden we al snel met meerdere biertjes in het hand. Aangezien we snel verder moesten naar de volgende kroeg en de biertjes nog lange na niet allemaal op waren moesten deze snel worden opgedronken. De tweede kroeg was snel voorbij, daar weten we niet zo veel meer van. De derde kroeg, waar een oom van één van de toernooigangers werkt, kregen we een extra shot, met vuur en marshmallows. Deze viel bij mij beter in de smaak dan de gratis shots die we overal kregen… In de 4e en laatste kroeg was het zoals altijd weer super druk. Ondanks dat je gezellig tegen alle andere mensen aan stond gedrukt was het hier een super leuk feestje en werden de laatste busjes nog maar net gehaald. Op naar de ‘hele koude kleedkamers’ voor de overnachting.

Tot mijn verbazing stond de verwarming dit jaar aan in de kleedkamers. Deze staan normaal nooit aan en voor iedereen die bekend is met de Hippocup was dit dan ook een fijne verassing. De kleedkamer was dit jaar helemaal niet zo koud tot blijdschap bij vele mensen. Toen we na paar uurtjes slapen wakker gemaakt werden moesten we in buiten in de kou ontbijten, gelukkig was Laura daar met haar tosti apparaat!

Na het ontbijt moesten we met alle bagage richting de sporthal lopen, wat een aardig eind lopen is op de brakke ochtend. Niets fijn die frisse lucht, het was ronduit zwaar en totaal niet leuk. De wedstrijden waren weer eens wat anders, want voor het eerst in al de jaren waren met twee dames teams. Geen enkele man om de dames te helpen onder de rebound tegen de lange mannen van Erasmus. Het ene team deed het iets beter dan het andere, maar dat mocht de pret niet drukken want mede dankzij Kelly wonnen we de prestatieprijs. Voor de prestatieprijs moesten alle teams ‘stokpaardspringen’ en ‘stokpaard dressuur rijden’.

Het was weer een super leuk weekend! Het volgende toernooi laat even op zich wachten, maar in februari gaan we met zijn allen weer richting Utrecht voor de Domcup.

Leave a Reply