Is de gifbeker al leeg?

Het weekendteam had, na een week vrij, weer een wedstrijd. De tegenstander was de koploper DTS uit het pittoreske Enkhuizen. Het was, mede door klimaatverandering, een prachtige zonnige dag met weinig wind. Prima omstandigheden voor een lekker potje mandjebal.

In de bespreking wees Iris ons erop dat we weer in de provincie waren en dat het dus nog wel eens fysiek kon worden. Dit fysieke viel nog wel mee. Wat niet meeviel, was de zuiverheid van DTS. Zij begonnen met 3 goals uit 4 schoten. Vanaf dat moment liepen de diesels van SKV helaas achter de feiten aan. DTS liep vervolgens snel uit naar een 6-0 voorsprong. Op dat moment begonnen ze vanaf de bank al “30” te roepen. 30 was iets te hoog gegrepen voor DTS en met nog 2 goals van SKV in de 1e helft maakte dit een ruststand van 10-2.

De tweede helft hadden wij de verdediging iets beter op orde. DTS ging geforceerd schieten en wisten nog maar 6 goals te maken. Met 4 goals van ons in de tweede helft, maakt dat een eindstand van 16-6.

Helaas pindakaas weer geen punten voor het weekendteam. Waar de scheids moet oefenen op zien of er een voetje op de stip staat, moeten wij eens een keer trainen op goalen maken. Volgende week spelen we tegen de korfballers uit Tjerkwerd. Laten wij die Friezen lekker verwarren door veel “Jippel” te roepen en dan moet er toch een keer gewonnen worden. Dus komt dat zien, zaterdag 20 oktober om half 4 in het Westerpark.