Joure 1 – SKV Amsterdam 1

De Jouwer. Eén ding stond vast voor de zomer: als we de derde klasse in gaan komen we tegen Joure te korfballen: het pittoreske dorpje in Friesland waar helden opgroeien… en Kiers. We waren gebrand om ons van onze beste kant te laten zien. Al weken werd er geroepen: ‘we hoeven hier toch niet zo dik te verliezen.’ In de eerste aanval begonnen Miek, Gea, Kiers en Meester. In de eerste verdediging Gerrie, Jeppie, Roos en Vonno.

We begonnen niet slecht, Joure begon goed en schoten in een rap tempo zeven goals bij elkaar. Wij hadden daar wat meer moeite mee en kwamen op een 7-2 achterstand. Maar we gingen jagen! We vochten terug. Met doelpuntjes van Gerrie, Miek en Jappie was de ruststand 7-6. Er werd gevoeld dat er iets te halen was en scherp startten de acht dappere competitieleden aan de tweede helft. Er werd uitstekend verdedigd en we kwamen na een spannende fase op voorsprong: 7-8. Helaas kwamen de doelpunten toen niet meer van harte, maar dankzij een reeks aanvallen geweerd te hebben was de moed er bij Joure ook voor een lange tijd uit. Sporadisch vloog er hier en daar aan beide kanten nog een bal door de korf. 10 minuten voor tijd gebeurde het dan toch nog: de korf bleef dicht bij ons en zij gooiden er nog enkele toverballen in.

De wedstrijd werd verloren met 14-12, maar het was zeker een wedstrijd waar we trots op mogen zijn! Er was vechtlust, er was mooi korfbal en er was plezier. Het was dan ook jammer dat de derde helft niet meer meetelde, want die werd overtuigend gewonnen. Het is jammer dat het zo’n pokkeneind is, anders hadden we graag deze week nog onze revanche genomen!