Korfbal is een vreemde sport (S.K.V. Amsterdam 1 – Westergo 1)

Korfbal is een vreemde sport en bij S.K.V. Amsterdam doen we dat dan soms ook op een vreemde wijze. Zo was er afgelopen zaterdag een wedstrijdje van ons competitieteam aan de gang en ging onze eerste goal er niet zo maar in. Onze eigen Ciska Taal viel om en toch weer niet en schoot zo dat balletje keurig klunzig in die gele mand. We dachten allemaal: Scheids! Fluit af! 1-1, ongekend resultaat!

Op dat moment gingen we hard en lekker en stond het opeens 7-3 met rust. Nee serieus, ik weet niet heel veel meer van de tussentijd. Uiteraard heb ik onthouden dat ik zelf gescoord heb, want dat onthoud je altijd vanwege een overmatig gevoel van zelfbewustzijn. Naast mijn fantastische goal waren de aanvallen niet slecht en de verdediging zeer sterk, vandaar slechts drie tegengoals. Meerdere malen floot de scheidsrechter ons mee voor ‘verdedigd’, iets waarvan ik dacht dat het in de senioren was afgeschaft. Vervolgens gooiden we dan nog wel met regelmaat in de handen van de mensen van Westergo, dan wel niet over de zijlijn, omdat we echt super veel gunnen aan onze tegenstanders… blijkbaar. Laten we daar niet te kritisch over doen, we stonden op het veld als een pasgevormde formatie en desondanks viel de teamspirit niets tegen deze week.

Even kijken, wat gebeurde er nog meer? Shittepit, ik was de basis vergeten te vertellen. Begonnen in de aanval: Ciska, Shanna, Nico, Willem. In de verdediging: Roseanne, Jesse, Iris, Ralph. Langs de kant: Nikie, Nikki, Jasper en Lars, die tevens optrad als coach. Supporters waren er ook: Stefan en Jelle. Ben ik je vergeten? Dan was je er waarschijnlijk niet. Na rust stonden Ciska, Nico, Roseanne, Jesse en Ralph nog in het veld, maar was Nikki erin gekomen voor Iris, Jasper voor Willem en Nikie voor Shanna (ja ja je stond er al voor rust in enzo). Vond jij dit nou ook echt mega interessant om te lezen? Lees dan vlug verder voor nog meer weetjes:

Na rust hadden we moeite met scoren en eigenlijk gewoon met korfbal in het algemeen. De voorsprong die we hadden bemachtigd slonk langzaam, maar zeker. Westergo trok het gelijk, maar dat trokken wij dan weer niet. Een belangrijke goal van Roseanne zorgde ervoor dat we in de wedstrijd bleven en de spanning die volgde was onnodig, doch om te snijden. Het was 10-10, toen daar plots, als een schaduw, Jasper Voortman door het veld schoot. Een doorloper van grote klasse, van de man die zich soms als een vliegend hertje door het veld beweegt. De doorloper ging mis. Gelukkig ging een andere doorloopbal van Jasper wel raak, waardoor het alsnog 11-10 was. Opeens besloten we dat we wel konden korfballen en speelden we de wedstrijd redelijk kundig uit, met nog een belangrijk aandeel van onze Meester Jesse die de bal wegkaapte voor de neus van zijn tegenstander in de laatste minuut. 11-10 is dan ook tevens de einduitslag van deze leuke wedstrijd op een mooie zaterdag. Probeer er volgende keer bij te zijn als je kan, best gezellig wel.

Ook gescoord: Ralph 2, Roos nog eentje erbij, Nikki eentje, Nikie eentje, Ciska drie. Ik gok het eigenlijk allemaal maar een beetje. We krijgen hopelijk toch geen gulden meer voor elke goal die we maken, we hebben immers bar weinig aan guldens.