Lemmer 1 – SKV Amsterdam 1

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en het weekendteam beet het spits af in een uitwedstrijd tegen Lemmer. Het eerste wedstrijdverslag werd geschreven door de aanvoerder: 

Wat een dag. Om te beginnen stond er file in Dronten. Voor alles een eerste keer natuurlijk. Dronten was slechts één van de plekken die onze competitiestrijders bezochten op deze eerste competitiedag. Het was namelijk een lange reis naar het Friese Lemmer. En zo dat we het plaatsje binnenreden, net voorbij de ghetto en de eerste uiting van een multiculturele samenleving in Friesland (de dönerzaak), zagen we het al: we spelen op gras vandaag. Lemmer Lemmer Lemmer, das nou jemmer! We kunnen doen alsof ons dat niets deed, maar het was toch wel al een mentale tik die de groene sprieten ons uitdeelden. Daarnaast stond er wind en dat had dan weer met het IJsselmeer te maken, althans dat kregen we te horen van een Lemmernaar.

Dat mogen geen excuusjes zijn! Lemmer speelt toch ook op gras? Lemmer heeft toch ook last van de wind!? O was het maar waar. De Lemmerders waren niets anders gewend en trainen week in week uit met de fikse windstoten uit het IJsselmeer en met een paal die naar voren zakt in de grond. Dus nee, inderdaad, het mag geen excuus zijn, maar makkelijker werd het er niet op! Je voelt al waar dit heengaat: we hebben verloren inderdaad, je kunt nu stoppen met lezen.

De eerste helft was voornamelijk veel zoeken naar kansen en veel schoten die gemist werden, maar gelukkig wel aan beide kanten. Jippel zorgde voor drie van onze vier goals. Die zou zich wel thuis hebben gevoeld met zijn Friese geuzennaam. Met maar twee tegengoals gingen we de rust in, waarin we de verwachtingen bijstelden: het wordt geen denderende uitslag vandaag, we moeten rust pakken en de kansen dichterbij zoeken. Broei die overwinning uit! Nou, makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl wij in de tweede helft ons spelletje verder gingen spelen, hadden de Lemmeranen het na tien minuten wel gezien. Ons aanvalsvak wist niet te scoren en dat van Lemmer opeens wel. Erop en erover en zo kwamen we achter te staan; iets dat we niet meer wisten te herstellen. Telkens als we een aanval goed uitspeelde en beloonde met een doelpunt, dan knalde een Lemmernees er weer eentje in van afstand. Erg eerlijk voelde dat niet, want ze speelden niet beter, al misschien wel slimmer. Hard gaan op gras moeten we dus in ieder geval nog even leren. Of, zoals Dees het zei: ‘Waarom investeren deze mensen niet in kunstgras?’

Geheel in lijn met de traditie verloor het vlaggenschip van S.K.V. Amsterdam hun eerste competitiewedstrijd (einduitslag 13-10), maar we laten ons niet kennen en gaan er volgende week natuurlijk gewoon weer tegenaan!

Leave a Reply