Meet the board: Lars de Praeses en Janne de Ab actis

Een nieuw bestuur betekent ook een nieuwe bestuursborrel. Bestuur XVI van SKV Amsterdam is aankomende donderdag voor één avondje 16 and pregnant. Benieuwd naar hun outfit? Kom dan donderdag om 21:00 naar de borrel in Feestcafé Woody’s!

Eerst stellen de bestuursleden zich voor aan alle leden en geïnteresseerden. Vandaag aan het woord zijn de Praeses Lars Ankum en Ab actis Janne Krekt!

Waarom hebben jullie gekozen voor een bestuursjaar en waarom deze functie?
Lars: “Een bestuursjaar leert jou in een hecht team om te gaan met verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid die je later in het leven ook zal moeten nemen, bijvoorbeeld tijdens je werk. Daarnaast is het ook gewoon hartstikke leuk en interessant om te zien hoe een vereniging zich ontwikkelt en hoe plannen die je als bestuur bedenkt in de praktijk vorm krijgen.”

Janne: “Ik heb gekozen voor een bestuursjaar omdat ik het erg leuk vindt om dingen te regelen en te organiseren. Thuis in Friesland heb ik al een aantal jaren onderdeel uitgemaakt van commissies, maar nog nooit een bestuur en dat leek me dan ook een mooie volgende stap. Daarnaast vind ik S.K.V. Amsterdam natuurlijk een mooie vereniging en daarvoor zet ik me dan ook graag in.”

Hoe gaan jullie zorgen dat alle leden het de komende maanden optimaal naar hun zin hebben?
Lars: “Ik twijfel er niet aan dat mijn geweldige dansmoves alle leden zullen inspireren om aan alle activiteiten deel te nemen.”

Janne: “Door iets te doen met de ideeën die door de leden zelf aangedragen wordt. Indien mogelijk natuurlijk haha.”

Je moet 25 rondjes rijden op elke rotonde die je ziet OF elke keer als je je pinpas gebruikt moet je je saldo en pincode schreeuwen! (kiezen maar)

Janne: “hmm deze is lastig haha. Dan ga ik toch maar voor 25 rondjes rijden op elke rotonde. Sorry alvast als ik te laat op training kom haha ;)”

Wat wordt volgens jullie het hoogtepunt van het seizoen/bestuursjaar?
Lars: “Ik kijk nu al uit naar de activiteit ‘kerststukjes maken’.” (wij ook! wat toevallig. – red.

Janne: “De IJCup kijk ik erg naar uit en ook het weekendje weg, maar ongetwijfeld organiseert de activiteitencommissie ook nog vele mooie activiteiten. OHJA en de BATAVIERENRACE natuurlijk!”

Hoeveel tequila?
Lars: “16/2 = 8” (deal – red.)

Janne: “Hahaha ik vrees dat dit het aantal is wat we op de bestuursborrel gaan krijgen dus ik zet in op 2.” (te braaf … – red.)

Wat zijn jullie persoonlijke doelen voor het bestuursjaar met betrekking tot jullie privé ontwikkeling en jullie functie voor de vereniging?
Lars: “Een goede en stabiele samenwerking met Sporting West staat bovenaan. Daarnaast heb ik nog steeds de stille hoop, mede door het mooie aantal nieuwe leden, volgend seizoen een tweede (midweek)team op te kunnen richten. Op het privé vlak hoop ik dat mijn medebestuursleden zich niet in de loop van het systeem gaan storen aan mijn perfectionisme!”

Janne: “Mijn persoonlijke doelen zijn dat iedereen het naar zijn zin heeft bij de vereniging. Mij is vorig jaar meerdere malen verteld dat SKV een soort sociaal vangnet is haha, dat streef ik graag na. Verder natuurlijk dat we veel lol maken en een goede samenwerking met Sporting West hebben. Het zou natuurlijk ook mooi zijn meegenomen als de vereniging ons na het bestuurjaar ook nog een beetje aardig vindt ;). ”

Wat is jouw politieke voorkeur?
Lars: “Een hele mooie vraag. Een korfballer is natuurlijk groot voorstander van saamhorigheid en gendergelijkheid. Deze waardes rijmen het best met een linkse politieke partij. Daarnaast is (of correctie was) mijn geboortestreek, de Zaan, altijd een arbeidersgebied. Ik maak er dan ook geen geheim van dat ik in mijn prille politieke leven twee partijen gesteund heb, GroenLinks en de PvdA.”

Waar kunnen jullie je kapot aan ergeren bij anderen?
Lars: “Negativiteit.”

Janne: “Troep, ik kan er slechts tegen als mensen niet hun spullen opruimen. Mensen die hun afspraken niet nakomen, daar kan ik ook niet zo goed tegen.”

Wat is jullie motto?
Lars: “Vo voor de praeses, spelfouten moeten kunnen.” (vooral die laatste is de content schrijfster het volledig mee eens 🙂 – red.)

Janne: “As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin.
Als het niet kan hoe het moet, dan moet het maar hoe het kan.”

Wat moeten leden doen om een gratis biertje te verdienen?
Lars: “HEUL VEUL spullen kopen via bol.com.” (http://bit.ly/1l9Iupt – red.)

Janne: “Verkleed naar de bestuursborrel komen op 7 december natuurlijk!”

Wat wil jij graag zelf nog toevoegen?
Lars: “Deze zomer schrijven wij het beleidsplan 2018-2021. Mochten mensen input of ideeën hebben hoor ik het graag :).”

Leave a Reply