Midweek-team kampioen na spectaculaire overwinning op Thor!

Woensdagavond 7 juni stond voor het midweekteam – dat een combinatie is van spelers van Sporting West en SKV Amsterdam – de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Namelijk een kampioenswedstrijd tegen Thor. Bij winst was het team zeker van een in ieder geval gedeelde 1e plaats met Synergo.

Op het vertrouwde thuisterrein in Amsterdam hadden zich al meerdere toeschouwers verzameld om het team naar de overwinning te juichen. Zo waren van SKV onder andere Demi, Hidde, Kim, Mara, Meike en Ralph (uiteraard met Aggy!) aanwezig. En oja, Stefan kon de wedstrijddruk niet aan, dus besloot zich niet als speler maar als supporter te melden.

Om 20:00 klonk het startsignaal en gingen in de aanval Iris, Nona, Joost en Robin van start. In de verdediging startte Marijke, Vera, Jeff en Folkert.

Al snel kwam het team op 0-2 achterstand. Gelukkig wist Folkert een strafworp te verzilveren en de stand op 1-2 te brengen. Maar Thor liet zich niet kennen en scoorde al snel weer de 1-3. Na de vakwissel was het Robin die zich twee keer slim vrij speelde achter de korf en door te scoren de stand weer gelijk te trekken naar 3-3.

Vanaf dat moment begon het beter te lopen bij het team en liep de score uit naar 6-3. Thor wist tussendoor nog een puntje mee te pakken en het verschil terug te brengen naar twee (6-4). Maar ook kwam daar al snel verandering in en met een stand van 9-4 gingen de teams de rust in.In de rust werden de nodige wissels gedaan en daarna was het tijd voor het tweede half uur. Het midweek team is als een diesel: het moet eerst even op gang komen. Want net als in de eerste helft, wist Thor na de rust gelijk twee treffers te scoren en de stand naar 10-6 te brengen. Gelukkig wist het team toen zich weer te herpakken en de stand naar 13-6 te brengen. De overwinning werd al gevierd toen Thor nog eenmaal wist te scoren. Maar ach, wat scheelt het : WIJ ZIJN KAMPIOEN!

Met een mooie 13-7 overwinning was het tijd voor bubbels. Het kampioenschap werd zelfs nog mooier toen later bleek dat mede-koploper Synergo had gelijk gespeeld tegen Fiducia en daarmee het kampioenschap had verspeelt.