Oefenwedstrijd SKV 1 – Sporting West 4

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de eerste (en ook gelijk de laatste) oefenwedstrijd voor het begin van het zaalseizoen. Om half 9 trad SKV aan tegen Sporting West 4, ons combinatieteam op de zaterdag. Voordat Compo dit ging doen, moest er eerst gegeten worden.

Mama Sjon had, enigszins dronken, op de vrouwenavond van de Compodames aangeboden om voor ons te koken. Zo’n aanbod slaan wij natuurlijk niet af en vanaf 5 uur druppelden de eerste Compoleden bij Mama Sjon binnen. Roedolf en Hidsig zusje waren er als eerste en Roedolf probeerde nog even met het eten te helpen. Jammer genoeg kan hij niet zo goed wortels schillen als hij kan korfballen en dus nam Hidsig zusje dit snel over.

Even later werd de feestvreugde versterkt door de komst van Jip en Heidi. Met z’n vieren (Roedolf, Hidsig zusje, Jip en Heidi) gingen zij spelletjes spelen op de Wii. Voor Roedolf en Jip was dit blijkbaar de eerste keer dat ze dit speelden terwijl ze niet dronken waren. Even later kwam Willem thuis om ons vervolgens helemaal zoek te spelen. In de laatste rondjes maakte Fenna kennis met de Wii en die ging helemaal stuk.

Op de geblesseerde Dees en de gelukzoekende trainer in het beloofde land na was iedereen er eindelijk en konden we dus gaan eten. Mama Sjon had een heerlijk stoofpotje met noedels en groenten gemaakt. Naar hartenlust werd er gegeten en het was lekker rustig aan tafel. Deze rust werd natuurlijk verstoord door Demi, die totaal niet tegen stiltes kan. Daarom bleef iedereen lekker stil en voelde Demi zich ongemakkelijk. Ze wilde echter ook niet gaan praten, omdat iedereen haar dan zou uitlachen.

Na het eten gingen Kim en Pijn ijsjes halen, hielpen een paar mensen met afwassen en maakte Roedolf, Bitter, Demi en Heidi nog een paar foto’s voor de nieuwe verjaardagskaartjes. Nadat de ijsjes op waren, werd de tocht naar de Van Hogendorphal begonnen. Hier werd de wedstrijd begonnen in de volgende vakken. In de aanval: Kim, Fenna, Roedolf en Heidi en in de verdediging: Demi, Sjon, Pijn en Jip.

Er werd voortvarend begonnen met een 2-0 voorsprong door 2 goals van Heidi. Helaas kwam SW snel terug tot 2-2, maar gelukkig pakten wij snel weer de leiding door nogmaals 2 goals van Heidi. Hierna ging het gelijk op en werden de goals meer verdeeld, zo gingen bijvoorbeeld Roedolf, Jip en Emrys ook scoren. Met een 8-9 voorsprong gingen we de rust in.

Pijn vertelde in de rust dat we de slordigheidsfoutjes eruit moesten halen en dat we moesten streven naar 20 goals. In de tweede helft gingen we vrolijk door waar we gebleven waren. Goals van Kim, Fenna, Emrys, Pijn en Heidi zorgden ervoor dat we uitliepen tot een 12-17 voorsprong. Opvallend was dat Heidi boos werd op de scheids toen zijn 7e goal afgekeurd werd voor snijden. Mogelijk heeft hij de scheids een “Pannenkoek” genoemd, maar dit is niet helemaal zeker. Doordat we in de laatste minuten niet meer scoorden, kwam SW nog terug. Gelukkig kwamen we nooit meer echt in de problemen en wonnen we met 15-17. Dit betekende, ondanks dat we de 20 niet gehaald hebben, dat we een welverdiend drankje kregen van onze sponsor MDK Elektra!

Deze zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd van het zaalseizoen om 15:10 in de Van Hogendorphal tegen Triaz. Zien we jullie daar?

Leave a Reply