Ook het veld is leuk: SKV Amsterdam 1 – Leeuwarden 1

Eindelijk was het na een paar weken rust weer tijd voor een competitiewedstrijd. Het werd ook gelijk een van de spannende wedstrijden van het gehele jaar!

Er werd op zaterdag 24 maart gespeeld tegen het altijd leuke Leeuwarden. Aan het begin was het duidelijk dat wij nog even moest wennen aan het veld. Binnen 5 minuten kwamen we achter te staan met 0-5.  Gelukkig kwamen we daarna beter in de wedstrijd en begonnen ook (zeer lelijke goals) te scoren. Toch waren we nog niet scherp genoeg en kon Leeuwarden verder uitlopen. De ruststand was 5-12.

Na een hard en nodig praatje van de coach in de rust gingen we vol goede moed de tweede helft in. De wijze woorden van Marijke bleken te werken en we begonnen langzaamaan in te lopen op de tegenstander. Zo ver zelfs dat het 3 minuten voor tijd gelijk stond, 14-14. Dit kwam onder andere doordat Ciska zowaar een doorloopbal scoorde! Hier waren de tegenstanders (en wij) zo van onder de indruk dat we voor kwamen te staan met 15-14.  Zo begon een van de spannendste slotfases die we dit jaar hebben gehad. We hielden het vrij lang vol om voor te blijven, maar helaas lukte het Leeuwarden toch om terug te komen tot 15-15. In de laatste minuut kwamen wij toch weer voor te staan na een iets te ver afstandsschot van Nikki. Helaas wist de tegenstander in die aanval daarna ook gelijk weer te scoren… Vlak daarna werd er afgefloten, dit bracht ons dus op een eindstand van 16-16.

Al met al kunnen wij dus zeggen dat wij erg goed zijn teruggekomen en dat het eerste punt van de veldcompetitie alweer binnen is!