S.K.V. Amsterdam deelt de punten met WKV Argus

Vorige week werd het spits van het zaalseizoen afgebeten tegen onze sportieve vrienden van Vlug & Vaardig uit Amsterdam Noord. Net als op het veld bleek het wederom een harde wedstrijd, waar S.K.V. Amsterdam uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam (12-7). Een prima begin van het zaalseizoen, waarbij de eerste plek meteen werd gepakt. Dat smaakte naar meer! Een week later op zaterdag 14 november was het dan ook tijd om goed door te zetten. Om 10.10u (jawel, ’s ochtends) mocht S.K.V. Amsterdam aantreden tegen WKV Argus 1, een bekende tegenstander. Het team was zo enthousiast op tijd aanwezig in Weesp dat er een halfuur gewacht moest worden om de kleedkamers en de zaal in te mogen.

Na rustig opgewarmd en ingeschoten te hebben, waren we dan toch echt wakker om de wedstrijd te beginnen. In de aanval begonnen Jasper, Rutger, Ciska en Floor en in de verdediging begonnen Willem, Jesse, Marit en Nicole. Dat we allemaal wakker waren bleek ook wel aan de snelheid waarmee er gescoord werd; na 5 minuten stond er al een score van 2-3 op het bord in het voordeel van S.K.V. Amsterdam. De wedstrijd ging erg gelijk op. Beide ploegen konden niet echt aan elkaar ontsnappen en bleven telkens binnen 2 punten van elkaar verwijderd. De doelpunten bleven vallen aan beide kanten, maar uiteindelijk kon S.K.V. Amsterdam met een nipte voorsprong van 11-12 de rust in.

Na de rust was het de bedoeling om de voorsprong zo snel mogelijk uit te breiden naar een wat comfortabelere marge. Dit lukte ook en dus stond S.K.V. Amsterdam nu met 11-13 voor. Helaas kon Argus ook in de tweede helft bijbenen. Waar er in de eerste helft vooral veel gescoord werd, was het in de tweede helft vooral heel spannend. Met nog enkele minuten op de klok was het 16-16. Het was S.K.V. Amsterdam dat het initiatief nam en er 17-16 van maakte. We konden de tweede overwinning van het zaalseizoen al proeven. Helaas bleef het bij proeven, want ook nu kon Argus bijblijven en maakte er in de laatste minuten 17-17 van. Hier bleef het dan ook bij en het resultaat was een gelijkspel na een spannende en sportieve wedstrijd.

Wat betekent dat nu voor de stand? DKV wist wel te winnen en staat nu bovenaan met 4 punten, op de voet gevolgd door S.K.V. Amsterdam, dat op de tweede plek staat met 3 punten. Hopelijk weet S.K.V. Amsterdam volgende week weer te winnen, wanneer ze zullen aantreden tegen Badhoevedorp, om 20:45 in de Pijp. Waar op het veld nog verloren werd van Badhoevedorp, moet er nu gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien. Komt aanstaande zaterdag dus allen het competitieteam van S.K.V. Amsterdam aanmoedigen!