S.K.V. Amsterdam wint na spannende strijd Amsterdamse derby

Afgelopen zaterdag was het tijd voor het competitieteam om een vervolg te geven aan de mooie overwinning die de voorgaande week was gehaald. Tegenstander: Vlug en Vaardig uit Amsterdam Noord. De teams kennen elkaar al jaren, maar dat maakte de uitslag zeker niet voorspelbaar.

SKV begon in de aanval met Jasper, Stefan, Marit en Ciska. Deze vier hadden er zin in en al gauw waren de eerste twee doelpunten gescoord. Ook het vak met Rutger, Jesse, Nicole en Floor maakte al gauw een treffer waardoor SKV verder uitliep. Helaas deed V&V wel wat terug en na een aantal snelle doelpunten van de tegenpartij kwam de stand op 7 – 8.

Deze wedstrijd betekende ook het debuut van Willem in het vlaggenschip van SKV. Hij verving Rutger vlak na rust. Het was zeker geen makkelijke pot om in te vallen, beide partijen waren gedreven wat resulteerde in een wedstrijd met veel vrije ballen en strafworpen. Gelukkig stond het vizier bij SKV op scherp en werden deze ballen merendeels benut waardoor de studenten de hele wedstrijd de in het begin opgebouwde voorsprong behielden.

In de slot fase leek het even fout te gaan bij de stand 11 – 11, maar gelukkig scoorden Marit, Nicole en Ciska de bevrijdende laatste doelpunten waardoor de studenten uiteindelijk naar 13 – 16 uitliepen. Een verdiende overwinning voor de ploeg die zich niet gek liet maken en bleef knokken voor de overwinning.

Volgende week speelt Amsterdam thuis tegen ESDO om 17:00. De ploeg is zeker van plan om deze overwinningsreeks vast te houden. Kom allemaal kijken!

Leave a Reply