SKV 1 – DKV 1

Zaterdag 14 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen gepland. Het team reisde af naar IJmuiden om daar tegen DKV aan te treden. Helaas waren Roofy en Willem niet aanwezig, maar gelukkig waren Jasper en Jesse bereid om mee te spelen.
Coach Rutger kende DKV nog van een vorig decennium toen hij zelf nog speelde in het team. Ook toen lette onze Ger al veel op de vrouwtjes, want hij wist nog goed te herinneren dat er twee goede dames in het team van DKV zaten. Het was de lastige taak voor Dees en Fenna om deze dames het zo moeilijk mogelijk te maken.
Na een goede warming-up was het tijd om te starten. In de 1e aanval stonden Desiree, Meike, Pepijn en Jippel. In de 1e verdediging stonden Sjon, Fenna, Hidde en Jasper. Het viel al snel op de DKV een energiek team was en dat het een zware pot zou worden.
DKV kwam op 1-0 voorsprong. In de volgende aanval van SKV maakte een heer van de tegenpartij een overtreding op Desiree, waar terecht een strafworp voor werd gegeven. Jippel wist deze stip goed te benutten en de stand weer gelijk te trekken naar 1-1. Helaas duurde dit niet lang, want een dame van DKV schoot op lange afstand raak, 2-1. In de volgende aanval van SKV was het vooral Jasper die – door zijn goede in/uit bewegingen aldus Rutger – goed wist vrij te komen voor het schot, hij wist dan ook binnen de kortste keren te scoren en de stand op 2-2 te zetten. Na de vakwissel wist de verdediging de bal al snel te onderscheppen en naar de aanval te brengen. Daar was het wederom Jippel die via een loper de bal door het mandje gooide, voor het eerst in de wedstrijd kwam SKV op voorsprong, 2-3! Jammer genoeg was dit ook – spoiler alert – de laatste keer deze wedstrijd. Want als snel volgden twee rake afstandsschoten van de heren van DKV, 4-3. Dapper bleef SKV doorstrijden, maar aiii! Daar lag Pepijn op de grond, grijpend naar zijn knie.. Jesse had zo’n 20 seconden tijd om warm te lopen en nam daarna snel de plek van Pepijn op het veld in. Ondertussen was Demi al naar de kantine gerend om een ice-pack voor Pepijn te regelen. De wedstrijd ging verder. De scherpte bij SKV nam af, DKV had duidelijk meer balbezit en áls we dan de bal hadden raakten we die regelmatig bij het uitbrengen naar de aanval al kwijt.. De dames van DKV maakte hier goed gebruik van, zij wisten in korte tijd 3 afstandsschoten en één loper te raken, toen stond het ineens 8-3. De irritaties aan de zijlijn liepen hoog op door het slordige spel van SKV. Gelukkig was daar het rustsignaal; tijd om even op adem te komen! Het team ging met een pissige coach Rutger de kleedkamer in en ondertussen kreeg Demi de taak te beginnen met warmlopen en inschieten.
Na een pittige peptalk betrad SKV het veld weer om aan de tweede helft te beginnen. Desiree had in de rust aangegeven het idee te hebben dat ze lood in haar kuiten zo zwaar had, dus Demi nam haar plaats in. Gelukkig zat Kim ook nog op de bank, nog enigszins versuft van de narcose eerder die week kon ze wel haar werk als fysio uitvoeren en gelijk Dees even behandelen. Ondertussen was de wedstrijd al even aan de gang en vielen aan beide kanten geen goals. Toch was het DKV die weer als eerste wist te scoren, 9-3. Maar Jippel had daar een prima antwoord op en schoot van afstand raak, zijn derde treffer al (9-4). Daarna was het Jesse die razendsnel zijn heer voorbij liep en scoorde, 9-5. Wederom een raak afstandsschot aan de kant van DKV bracht de score op 10-5. Maar aan onze kant was het Jasper die dit even fijntjes nadeed, 10-6. DKV wist nog te scoren uit een loper, 11-6. En toen we dachten vandaag al genoeg uitvallers te hebben, ging Fenna hard door haar enkel.. Ondersteund door de speciale assistent-coach van DKV werd zij het veld uit geholpen (zie foto) en kon Pepijn de ice-pack doorgeven aan Fenna. Gelukkig was inmiddels het lood uit Dees’ haar kuiten gemasseerd en kon zij Fenna vervangen. Dees wist ook direct een schot te raken en de stand naar 11-7 te brengen. Helaas scoorden toen de dames van DKV ook twee keer en stond het 13-7. Jippel was na zijn 3 treffers nog niet klaar met scoren en legde er nóg een loper in, 13-8. In de aanval erop wist ook Jesse op creatieve wijze een loper te scoren, 13-9. Ook Jasper wist nog voor een 3e keer te raken op afstand. Maar met nog twee goals aan de kant van DKV kwam de eindstand op 15-10, helaas geen winst. Maar om toch nog met een positieve noot af te sluiten: de tweede helft gelijk gespeeld (7-7), dat is al een hele verbetering ten opzichte van de 8-3 in de eerste helft!

Komende zaterdag (21 september) treedt SKV aan tegen de Corvers, zij spelen dan om 15:30 thuis in Amsterdam. Komt allemaal kijken en het team naar de eerste overwinning juichen!

Leave a Reply