SKV Amsterdam 1 – De Corvers 1

Afgelopen zaterdag begon het zaterdagteam alweer aan de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het was een zonnige nazomerdag en met het oog op het toernooi in Nijmegen diezelfde avond kon de dag al niet meer stuk. De hoofdsponsor was aanwezig en de grote knappe versie van Micha was de scheids. Vol goede moed ging het team dus ook de wedstrijd in. Het jonge team van de Corvers liet al snel zien dat ze een gewaagde tegenstander waren en de wedstrijd was gelijk al spannend. De stand bleef steeds van voor, naar achter, naar gelijk en weer terug gaan. Met schoten van onder andere Ralph, Desiree en Pepijn, maar al helemaal door het doelpunt MET ÉÉN HAND!! van Demi. Die er zelf verbaasd, enthousiast en een beetje hyper op reageerde. Ja, de eerste helft was zeker geslaagd en eindigde op een ruststand van 8-8.

De tweede helft moest het verschil gemaakt worden, dit wist iedereen en daar gingen we voor. Gelijk na rust werd de voorsprong gepakt en moest dat alleen nog even doorgetrokken worden. Niet alles gaat jammer genoeg zoals je wil en de stand was ineens 9-11. Dit was het moment dat het eigenlijk klaar was. Mensen vielen op de grond, kregen klappen tegen hun hoofd en na een kleine stand-off tussen Ralph en de scheids moest onze Jeroen Ippel dit overtreffen en zijn tegenstander even een goeie zet geven. Zo nuchter als deze bollenstreker is, doet hij dit niet stiekem maar gewoon in het zicht van de scheids. Handig is dit niet en een wissel werd noodzakelijk om een kaart te voorkomen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een eindstand van 12-18. Een vertekende uitslag die vooral kwam doordat de kansen aan onze kant er niet in gingen en aan de andere kant wel. Mooie doelpunten van Desiree (4), Pepijn (3), Demi (3) en Ralph (2) hielden SKV in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. Toch was de wedstrijd spannend en niet saai om te zien en zullen we de volgende keer proberen de winst in de Amsterdamse handen te krijgen.